Un 15% dels incrits a programes d'inserció laboral del Consell del Baix Ebre troben faena

La majoria dels participants que han trobat feina s'han inserit al sector el comerç i tenen una edat compresa entre els 30 i els 40 anys

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:36h
Targeta promocional de l'Aula Activa.
Targeta promocional de l'Aula Activa. | Cedida

Targeta promocional de l'Aula Activa. Foto: Cedida


El Consell Comarcal del Baix Ebre ha donat a conèixer les dades del programa d’inserció 
laboral Aula Activa. Este darrer any 2014 un 15% dels participants inscrits han aconseguit
trobar feina gràcies a les tècniques de recerca d’ocupació que es realitzen en el transcurs
de les 50 hores que dura el curs.

El president del Consell Comarcal del baix Ebre Lluís Soler ha destacat que “el programa Aula Activa és una eina més de l'aposta que realitza l'ens comarcal per tal de fomental l'ocupació i, per tant, donar suport en la recerca de feina a les persones que a dia d'avui estan en situació d'atur". De fet, el 15% d'inserció només contempla les persones que han trobat feina en finalitzar els curs i no inclou aquelles que, gràcies a les tècniques apreses, han pogut inserir-se posteriorment al mercat laboral. 

La majoria dels participants que han trobat feina s'han inserit al sector el comerç i tenen una edat compresa entre els 30 i els 40 anys. En total, al llarg del 2014, han estat 83 les persones que han participat en les diferents sessions del programa.

La metodologia de treball respon al disseny d'un itinerari individual de treball, que ha d'incloure, entre d'altres, l'adquisició de competències bàsiques com: la inscripció a portals d'ocupació i borses pròpies, institucionals i privades, elaboració del CV i de la carta de presentació, preparació de l'entrevista de selecció i incorporació al lloc de treball. 

Al mateix temps, tos els alumnes han disposat d'una atenció personalitzada gràcies a l'atenció de dos professionals que, més enllà de resoldre els seus dubtes i orientar-los en la cerca de feina, promouen la col·laboracoó i la generació d'idees i iniciatives entre els propis participants. 

El vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, ha subratllat que "des de l'ens comarcal seguirem treballant en la línia d'impulsar l'economia de la comarca i fomentar l'ocupació promovent accions de suport tant a les empreses a les persones desocupades". 

El programa Aula Activa és un servei que s'ha pogut tornar a posar en funcionament a partir dels fons propis del Consell Comarcal i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.