ERC aspira a presentar 42 llistes municipals a les Terres de l’Ebre

Els republicans pretenen ser la segona força al territori

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 9:45h
Gervasi Aspa va presentar este dimecres a Tortosa ja jornada municipalista del proper dissabte a Rasquera.
Gervasi Aspa va presentar este dimecres a Tortosa ja jornada municipalista del proper dissabte a Rasquera. | Cedida

La Federació d'Esquerra Republicana a les Terres de l'Ebre treballa per tancar 42 llistes electorals al territori per als pròxims comicis municipals de maig, una xifra que representaria un màxim històric per als republicans a l'Ebre i amb la qual aspiren a ser segona força al territori, situant-se per davant del PSC. Es tracta de 8 llistes més de les que van presentar ara fa 4 anys.

ERC intentarà presentar 11 candidatures al Montsià (9 el 2011), 12 al Baix Ebre (11 el 2011), 9 a la Terra Alta (6 el 2011) i 10 a la Ribera d’Ebre (8 el 2011). El president de la Federació d'ERC a l'Ebre, Gervasi Aspa, ha confirmat principis d’acord a les Terres de l’Ebre amb formacions com Avancem a la Ribera d’Ebre, Moviment d'Esquerres (MES) o la FIC a Gandesa.

Els republicans celebraran este dissabte a Rasquera una jornada municipalista amb més de 100 càrrecs electes inscrits. Segons Aspa, "la voluntat dels partit és construir una alternativa municipalista des de l’esquerra que ens porte a consolidar-nos com a segona força política al conjunt de les Terres de l’Ebre" . Un altre dels objectius serà "trencar les majories de govern de CiU i PP als consells comarcals del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta".

El president republicà ha fet saber que el partit obrirà el projecte per sumar persones i col·lectius que treballen per la millora social i la llibertat nacional, així com per la regeneració política dels ajuntaments. L’exemple d’esta voluntat de sumar queda reflectida en els convidats que participaran en el debat organitzat per a la jornada de dissabte, que comptarà amb Magda Casamitjana, responsable de Política Municipal de Moviment d'Esquerres; Marc Mur, d’Avancem, i Miquel Aubà, de la FIC.