El Campus TE de la URV reunix 25 científics d’arreu d’Europa en una assemblea sobre canvi climàtic

Redacció
27 de gener del 2015
Actualitzat el 28 de gener a les 8:44h
 La segona Assemblea del projecte europeu UERRA té lloc avui i demà al campus.
La segona Assemblea del projecte europeu UERRA té lloc avui i demà al campus. | Sirga Comunicació

Vint-i-cinc científics d’arreu d’Europa, entre els quals hi ha el professor anglès Phil Jones, honoris causa per l'URV i el primer científic que va documentar l'escalfament global, el suec Per Unden i Albert klein-Tank, del Servei Meteorològic Holandès,  participen avui i demà a la segona assemblea del projecte europeu UERRA (Uncertainties in Ensembles of Regional ReAnalyses), que té lloc al campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa. El projecte UERRA està impulsat per diverses institucions europees que estudien el clima, entre les quals hi ha el Centre de Canvi Climàtic (C3) de la URV.

L’objectiu d’este projecte és millorar les reanàlisis climàtiques europees d'alta resolució per tal de pal·liar les incerteses que encara existixen en l’estudi del clima. Així, s’analitzen diferents models climàtics amb l’objectiu de reduir el marge d’error a l’hora de predir el clima del futur. A l’assemblea de la UERRA  es farà un seguiment d'avenços dels diferents grups de treball durant el primer any de funcionament del projecte i també es discutirà la feina a fer durant el 2015.

El consorci del projecte UERRA l’integren diverses universitats i serveis de meteorologia europeus entre els quals destaca el Servei de Meteorologia de Suècia (SMHI), METEO-FRANCE(MF), l’institut de meteorologia d’Holanda (KNMI), l’Oficina de Meteorologia de Regne Unit (MO), la Univervistat de l’Est d’Anglia al Regne Unit (UEA), el  MeteoSwiss, o la Universitat de Bonn. De l’Estat espanyol només hi participa la URV.