Tortosa enceta per l’escola dels Reguers un pla per introduir la biomassa en equipaments municipals

Redacció
20 de gener del 2015
Actualitzat el 21 de gener a les 14:21h
L'alcalde de Tortosa ha presentat avui el pla per introduir la biomassa en equipaments municipals.
L'alcalde de Tortosa ha presentat avui el pla per introduir la biomassa en equipaments municipals. | Ajuntament de Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa substituïx el sistema de calefacció de l’escola dels Reguers, ara de gasoil, per biomassa. És el primer pas, segons ha explicat, d’un pla per introduir la biomassa en diferents equipaments municipals, en la línia “d'adoptar les energies netes i renovables de manera progressiva, d'acord amb allò que va subscriure en el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa europea nascuda amb la voluntat d'implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic”, diu en una nota de premsa. La inversió a l’escola dels Reguers, el primer equipament on es desplega la iniciativa, té una inversió de 8.141 euros, però amb uns efectes multiplicadors pel que fa a l'estalvi -un 40 % menys en consum energètic- i amb un període d'amortització previst de 6 anys. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i l'alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, junt amb els representants de l'empresa Suma, ha presentat el projecte.

L'actuació dels Reguers implica la substitució del cremador i combustible actual -gasoil- per pèlets (fusta de pi processada). El consum de gasoil d'un hivern normal en este centre se situa en els 3.300 euros, xifra que amb la biomassa es veurà reduïda fins als 2.000 euros aproximadament.

El consistori tortosí avalua quins són els equipaments públics susceptibles de renovar el sistema de calefacció. Essencialment es tracta centres escolars, que actualment empren el gasoil o el gas natural com a font energètica. S'està estudiant fer una actuació a l’escola de Bítem similar a la dels Reguers.

En el marc d'este projecte, l'alcalde ha avançat que l'Ajuntament té un estudi per a instal·lar al barri de Ferreries una central energètica que subministraria aigua calenta a les instal·lacions esportives municipals, així com als centres escolars i a altres equipaments públics.