L'alcalde de Móra d'Ebre i 7 regidors s'autoinculpen pel 9-N

Redacció
24 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:35h
Urna del 9-N a Móra d'Ebre.
Urna del 9-N a Móra d'Ebre. | Cedida

Urna del 9-N a Móra d'Ebre. Foto: Cedida


L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i 7 dels altres 12 regidors de l'Ajuntament s'han autoinculpat per la consulta sobre el futur polític de Catalunya celebrada el 9 de novembre passat (9-N). Tots ells han votat a favor d'una moció presentada pel grup de Convergència i Unió (CiU) que subratlla que van prendre part "activa" al procés participatiu i que admeten ser coautors dels delictes que es puguen imputar al president de la Generalitat, Artur Mas; a la vicepresidenta, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, després de la querella interposada per la fiscalia i l'admissió a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La moció ha rebut el suport dels 7 membres del grup de CiU i del regidor d'Esquerra, Josep A. Moreno. Els quatre regidors del PSC i el regidor del PP, Francesc Launes, s'han abstingut. El regidor socialista Josep Solé ha explicat que si bé el seu grup ha votat sempre a favor de les qüestions referides al procés i a la consulta, en este cas han optat per l'abstenció perquè "no vam participar de manera activa en l'organització de la consulta, si bé vam anar a votar".

Contràriament, el regidor d'Esquerra, Josep A. Moreno, que tampoc va participar en l'organització de la consulta del 9-N, s'ha sumat a la moció d'autoincupació que ha presentat el grup de CiU perquè hi està "totalment d'acord".