Lola Santacatalina, guardonada enguany amb el premi Lo Grifonet

Redacció
03 de desembre del 2014
Actualitzat el 05 de desembre a les 8:58h
Roda de premsa d'Òmnium Terres de l'Ebre.
Roda de premsa d'Òmnium Terres de l'Ebre. | Òmnium

La infermera i professora de professió Lola Santacatalina Ubiedo, natural de Godella (València) i resident a Roquetes, ha estat enguany la guardonada amb el premi Lo Grifonet, que atorga Òmnium Terres de l’Ebre, per la seua dedicació a favor de l’independentisme, el sindicalisme i el paper de la dona en la societat.

Josep F. Moragrega, president d’Òmnium a Terres de l’Ebre, ha assegurat que “Lola Santacatalina és una gran mereixedora del premi, que creix en prestigi cada any gràcies a les persones que el reben. Persones que, a més, mostren un denominador comú, la modèstia a l’hora de rebre el premi. Un fet que posa de manifest la necessitat de reconèixer la seua tasca, molt sovint silenciosa, en favor de les Terres de l’Ebre”.

Lo Grifonet és un premi que pretén reconèixer el treball en favor de la llengua, la cultura i del país per part de persones o entitats de les Terres de l’Ebre. En la primera edició, el 2011, Lo Grifonet va ser per Joan Beltran (Tortosa), lingüista pioner i professor de català. L’any 2012, el guardonat va ser Octavi Ruíz (Amposta), músic i director de la Lira Ampostina, i en la darrera edició, el premi va ser per Manel Ollé (Ulldecona), lingüista i professor de català.

Lo Grifonet 2015 se li atorgarà a Lola Santacatalina en el transcurs d’un sopar homenatge obert a tot aquell qui s’hi vulga sumar al restaurant de l’hotel SB Corona de Tortosa, el proper 20 de desembre a les 21 h. El preu del sopar és de 22 € per a socis i 25 € per a no socis. Per la reserva cal posar-se en contacte amb Òmnium.

Durant l’acte, hi ha prevista una actuació musical en reconeixement a la figura del desaparegut Gerard Vergés, a càrrec de Jesús Fusté, cantautor del Priorat, i Joan Cid, guitarrista del grup Metabolé.