Un estudi sobre la qualitat del son guanya el premi Cinca Piqué d’infermeria

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 8:49h
Els premis es van entregar en el marc de les Jornades d'Infermeria de les Terres de l'Ebre.
Els premis es van entregar en el marc de les Jornades d'Infermeria de les Terres de l'Ebre. | URV

El treball Estudi i anàlisi de la qualitat del son en persones de més de 55 anys de Tortosa, de Sabina Artero, ha estat el guanyador del premi de recerca d’Infermeria de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Facultat d’Infermeria de Tortosa, patrocinat per la Fundació Cinca Piqué i valorat en 1.500 euros. Un altre estudi, Adaptació transcultural i validació de l’escala famílies ‘importance in nursing care – nurses acttitudes (FINC-NA)” de Marta Berenguer, ha obtingut un accèssit al mateix premi.

El lliurament dels premis es va fer dins el marc de les vuitenes Jornades d’Infermeria de les Terres de l’Ebre celebrades dijous i divendres passat a l’aula magna del Campus Terres de l’Ebre de la URV. Coorganitzades pel Campus, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, la Direcció d’Atenció Primària Terres de l’Ebre de l’ICS, la Fundació Pere Mata, els hospitals comarcals de Móra d’Ebre i Amposta, la Clínica Terres de l’Ebre, el Complex Assistencial de la Santa Creu i la Residència d’Avis del Perelló, l’objectiu d’estes jornades és proporcionar als infermers i infermeres de les Terres de l’Ebre un marc d’intercanvi de les seues experiències científiques i professionals en diferents àmbits de treball i enguany van tractar sobre El lideratge infermer en l’abordatge de l’atenció a la cronicitat.

En total s’hi van inscriure més de 200 persones i s’hi van presentar 208 comunicacions, 176 de les quals van ser en forma de pòster, i 32 en forma de comunicació oral. D’entre les comunicacions en pòster s’ha endut el primer premi, dotat amb 200 €, La cuidadora familiar com a font d’informació per a les infermeres d’urgències, de Gerard Mora, Carme Ferré i Carme Berbís. I el segon, valorat en 150 €  ha estat per al treball Massatge infantil en prematurs,  de Cinta Panisello, Rosalia Valls, Vanessa Pérez i Paula Carcellé.

Pel que fa a la categoria de comunicacions orals, el primer premi, dotat en 250 euros, ha estat per al treball Valoració de la qualitat de vida relacionada amb la salut de les persones amb malaltia renal crònica terminal a les Terres de l’Ebre, els autors del qual són Mireia Adell, Teresa Salvadó i Lina Casadó. Mentre que el segon premi, de 200, ha estat per a la comunicació Emprenedoria en infermeria. Teràpies complementàries per disminuir el dolor, d’Anna Llàdser, Sara Romaguera, Mari Carmen Lluis, M. Teresa Escoda i Tània Brull.