Ventura marca la sortida del PSC

Moviment Catalunya presenta demà l'acord per crear un nou partit amb NeCat | Previsiblement tant ella com Marina Geli conservaran l'escó fins que acabe la legislatura

Sofia Cabanes
20 de novembre del 2014
Actualitzat el 21 de novembre a les 9:42h
Geli i Ventura, aquesta tarda al Parlament.
Geli i Ventura, aquesta tarda al Parlament. | QS/ND
La diputada socialista d’Ulldecona, Núria Ventura, ha confirmat a aguaita.cat que sortirà del PSC en les properes setmanes a partir de la fundació d’un nou partit socialista d’arrel catalanista que es conformarà, almenys de moment, de l’aliança entre Moviment Catalunya – corrent del qual n’és fundadora – i la formació d’Ernest Maragall actualment col·ligada amb ERC, Nova Esquerra Catalana.

L'exprimera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre reconeix que si la creació del nou partit fructifica “no té sentit mantenir la militància” al PSC, tot i això, defensa “una sortida ordenada” .  Fins a gener o, a tot estirar, febrer, no serà presentat el nou partit en vista a les pròximes municipals i, eventualment, a les eleccions plebiscitàries. Fins llavors, no es previsible que tant ella com Geli abandonen l’escó. “Tenim un compromís amb els electors a través del programa electoral i també tenim un compromís amb el PSC amb qui ens vam presentar. Este doble compromís tenim intenció de completar-lo”, ha manifestat.

Acords als municipis
La concurrència d’este nou partit a les municipals no ha d’implicar necessàriament una confrontació amb el PSC en el món local.  “No volem fraccionar l’esquerra allà on hi haja unitat”, ha subratllat Ventura, que preveu acords locals amb el PSC, ERC o ICV per presentar-se conjuntament en diferents municipis.

A l'espera de la roda de premsa que demà faran els portaveus de Moviment Catalunya, Pia Bosch i Jordi Martí en què, entre altres qüestions, es presentarà l’acord per la creació del nou partit que se segellarà en un acte formal el proper dia 30 de novembre. Ventura s'ha volgut mostrar "prudent" a l'hora d'avançar més informació.