Aspa demana «materialitzar els resultats del 9-N obrint un procés constituent»

Redacció
12 de novembre del 2014
Actualitzat el 13 de novembre a les 9:25h
Un moment de la roda de premsa dels republicans per valorar el 9N a les Terres de l'Ebre.
Un moment de la roda de premsa dels republicans per valorar el 9N a les Terres de l'Ebre. | ERC

El president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, ha demanat avui “materialitzar els resultats del 9-N obrint un procés constituent i construint un nou estat”. En esta línia ha recordat que qualsevol negociació amb l’Estat espanyol només serà possible “d’igual a igual”, és a dir, si Catalunya és independent. I això, segons Aspa, “passa per convocar unes eleccions al més aviat possible, tal com va demanar l'ANC, i proclamar la independència”. Aspa valorat avui el 9-N a les Terres de l’Ebre en una roda de premsa acompanyat del secretari de Política Parlamentària, Francesc Gas, i del secretari de Política Municipal de la federació, Adam Tomàs.

Aspa ha afirmat que “esperarem el president Mas i el seu partit per acudir a la rampa de llançament per anar cap a la independència”. ERC defensa que les noves eleccions siguen constituents, i el que menys importa, segons Aspa, és el format de les llistes. Per a ell, “el més important és estar d'acord amb el què, el com i el quan”, a la vegada que demana “optimitzar” els resultats a partir de la fórmula que ajude a sumar el màxim nombre possible de diputats independentistes.

El republicà s'ha felicitat pel fet que el doble a les Terres de l’Ebre haja superat en 5 punts la mitjana catalana (85,2 % respecte al 80,8 %) i en gairebé 4 punts la mitjana de les comarques del Camp de Tarragona. (85,2 % respecte al 81,8 %). “Els que hem defensat des de sempre la independència estem molt contents perquè mai havíem comptat amb tanta gent que la volgués a les Terres de l’Ebre”, ha afirmat. Aspa també ha volgut fer un reconeixement cap als que van participar votant les opcions no, sí-nosí-blanc, blanc i, fins i tot, nul, “perquè van ser un exemple molt clar de la salut i diversitat democràtica del nostre país”.

En este sentit, i davant la victòria del doble , Aspa ha afirmat que “les Terres de l'Ebre han pres consciència que la millora del futur passa per la independència. Només amb la independència de Catalunya les Terres de l’Ebre podran tindre un futur millor”. De fet, segons ell, “diumenge passat vam començar a caminar com a ciutadans lliures i vam exercir la democràcia, malgrat el discurs de la por i les amenaces”.

Aspa també ha volgut agrair l'esforç dels voluntaris i en especial la faena de l'Assemblea Nacional Catalana. El polític republicà ha recordat que a les Terres de l'Ebre el nombre de votants del 9-N haja estat superior al de les darreres eleccions europees i al del referèndum de l’Estatut de Catalunya i s'ha mostrat convençut que “en cas que s’haguéssen facilitat més punts de participació en municipis amb diversos nuclis de població com són les Cases d'Alcanar, Jesús, Vinallop i Campredó o bé Horta de Sant Joan, els índexs de participació haurien sigut molt superiors”. En este aspecte, també ha volgut remarcar que de cara a “un futur referèndum de veritat” caldrà fer un esforç important perquè els jóvens de 16 i 17 anys participen més que no pas esta vegada.