Avis que ho donen tot per votar

La gent gran de les Terres de l'Ebre també es mobilitza per participar d'esta jornada històrica.

Sofia Cabanes
09 de novembre del 2014
Actualitzat el 10 de novembre a les 9:17h
Cinta, 96 anys, de Godall, també ha votat.
Cinta, 96 anys, de Godall, també ha votat. | Cedida

Cinta, 96 anys, de Godall, també ha votat. Foto: Cedida



Un dels moments més emotius que s'han viscut este matí a l'institut de l'Ebre de Tortosa durant la jornada de participació del 9-N ha estat l'arribada d'una dona de 100 anys amb el vot a la mà.

No ha estat l'única persona d'edat avançada que avui ha mobilitzat totes les seues energies per dipositar el seu vot a les urnes. A la Ràpita, ja abans de l'obertura de portes, una parella d'ancians esperava impacient. "Vaig poder anar a la Via Catalana fa 2 anys i allà ja vaig veure que això no ho parava ningú!", deia la dona molt contenta.

Especialment significativa, però, ha estat la trucada que han rebut els voluntaris del mateix institut de l'Ebre de Tortosa este matí. Era Joana Villaubí, de 85 anys. Ha estat tot el matí trucant insistentment a l'institut fins que al final algú li ha respòs la trucada. "Ens ha dit que volia votar fos com fos, però que estava sola i impedida i necessitava ajuda per arribar aquí", ha explicat a aguaita.cat uns dels voluntaris. Finalment, s'han organitzat per anar-la a buscar.

A Godall també s'han viscut moments de molta emoció quan han vist entrar per la porta del local electoral a 3 de les persones més grans del poble, primer van patir la Guerra Civil, després la repressió franquista i l'exili i avui, amb il·lusió, dipositaven la seua papereta a l'urna. Han sigut, Cinta (96 anys) , Gentil(94 anys) i Laureano (90 anys).