Les urnes comencen a omplir-se

Redacció
09 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:32h
Els voluntaris d'Arnes ho tenen tot a punt a les 8 del matí.
Els voluntaris d'Arnes ho tenen tot a punt a les 8 del matí. | Cedida

Diumenge 9 de novembre, 9.30 hores | El 9-N ja és un fet

Les portes de l'institut Els Alfacs de la Ràpita han obert puntuals a les 9.00 del matí amb un sonor i emotiu aplaudiment dels voluntaris i les desenes de votants que ja esperaven a la porta. Com este, els punts de participació a les Terres de l'Ebre ja es troben a esta hora plens de gent.

Des de les 8.30 del matí també eren palpables les coes a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa. l'institut de Tecnificació d'Amposta, per exemple 50 persones a la porta esperaven l'obertura del col·legi. Punt per punt del territori la descripció de voluntaris i votants és la mateixa "emoció".

A Amposta, l'alcalde, Manel Ferré ja ha exercit el vot a l'institut Berenguer, mentre que el de Tortosa, Ferran Bel, ho farà a les 12.00 al Cristòfol Despuig.

Diumenge 9 de novembre, 8.00 hores | Arranca una jornada històrica

Les Terres de l'Ebre desperten amb normalitat en esta jornada històrica del 9-N. Poble a poble els voluntaris obren col·legis i ho preparen tot a l'espera de l'obertura a les 9 del matí. Tan sols a Benissanet, voluntaris han informat d'incidències informàtiques, que de moment impedixen l'arrancada del procés participatiu.

A les Terres de l'Ebre hi ha 55 punts de participació i 175 meses i 865 voluntaris han de fer realitat el bon desenvolupament de la jornada. Horta de Sant Joan serà l'únic municipi de les Terres de l'Ebre que no disposarà de local de participació propi. Finalment, ha sigut la Generalitat qui costejarà els autobusos per desplaçar els votants fins a Gandesa.