Els veïns d’Horta de Sant Joan hauran d’anar a Gandesa per participar el 9-N

L'IES de Gandesa és l'alternativa que planteja el Govern després que l'alcalde es negue a signar la cessió d'un local | També s'estudia habilitar un servei d'autobús per a que els veïns puguen desplaçar-se en transport públic

S.B.
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 23 d'octubre a les 10:50h
Els veïns d'Horta hauran de desplaçar-se a la capital de comarca per votar.
Els veïns d'Horta hauran de desplaçar-se a la capital de comarca per votar. | Sílvia Berbís

Els veins d’Horta de Sant Joan que vulguen votar en el procés partiicipatiu de 9-N hauran de desplaçar-se a l’IES de Gandesa. Així ho ha explicat el delegat del Govern, Xavier Pallarés, que s’ha mostrat convençut que el municipi “donarà exemple” després que el seu alcalde, del Partit Popular, s’haja negat a signar la cessió d’un local municipal per a la jornada de participació ciutadana.

Pallarés ha explicat que representants del Govern ebrenc, com la directora territorial de Governació i Relacions Institucionals, Rosa Peig, i fins i tot membres del PSC, partit que governa amb el PP al municipi, s’han posat en contacte en els darrers dies amb l’alcalde per intentar que facilités la cessió, però “no ens n’hem sortit”, ha apuntat. L’alcalde va argumentar la seua negativa en què el procés participatiu “és il·legal”, de manera que el Govern ha buscat com a alternativa una aula per als veïns d’Horta de Sant Joan que s’habilitarà a l’IES de Gandesa. El Govern ha renunciat a cedir un equipament seu al municipi, com és el parc de Bombers, per no crear un greuge cap a altres poblacions.

"Finalment, si la majoria de ciutadans que vulguen votar hauran de destinar deu minuts a fer-ho, els d’Horta hauran d’invertir mitja hora i 10 minuts”, però confía que això no desincentivarà la participació. De fet, per facilitar-la, s’està estudiant habilitar un servei d’autobus “per tal que la gent hi puga anar en transport públic”, ha afirmat.