L'ANC d'Horta es mobilitzarà si el PP no rectifica i no cedix local per al 9-N

S.B.
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 20:10h
L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan no vol cedir cap equipament municipal per a la jornada de participació del 9-N.
L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan no vol cedir cap equipament municipal per a la jornada de participació del 9-N. | Sílvia Berbís

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana a Horta de Sant Joan, Orta per la Independència, ha expressat esta tarda en un comunicat la seua “indignació” davant la negativa de l’alcalde del Partit Popular, Josep Antolí, -que governa al municipi amb el suport del PSC- a cedir un local per permetre dur a terme el procés de participació que ha de tindre lloc a tot Catalunya el proper 9 de novembre. Horta és un dels nou municipis del país que no cedixen locals per al 9-N on instal·lar les urnes. Si no hi ha un canvi de situació, Orta per la Independència estudiarà emprendre mobilitzacions en l’assemblea que durà a terme el proper divendres, on es plantejaran accions reivindicatives "per denunciar que la població vol opinar sobre el futur polític de Catalunya amb la mateixa normalitat que la resta de municipis".

Amb tot, demana a l’alcalde i al grup municipal del Partit Popular que “reflexionen i que tiren enrere, tenint en compte que es van entregar 353 signatures sol·licitant a l’Ajuntament que facilités les instal·lacions municipals” i també recorda que “l’argument d’incórrer en una il·legalitat no és vàlid, ja que no s’ha efectuat cap recurs contra el procés participatiu”. Per a l’assemblea local, “tenint en compte la realitat demogràfica  del municipi, amb un percentatge important de població envellida, i la pràctica inexistència de transport públic per desplaçar-nos als municipis propers, resulta evident que la negativa de l'alcalde condiciona la llibertat dels habitants a l'hora de participar amb normalitat en el procés participatiu del 9-N".

L’organització assegura que “encara hi ha possibilitats que els nou municipis que no tindran urnes el 9-N en tinguen si hi ha voluntat política" i en este sentit, en el comunicat encoratja al grup municipal de CiU i a la regidora socialista que fa uns dies va votar en el ple -del que es van absentar l’alcalde i els dos regidors del PP, i també l’altre regidor socialista-que facen "tot el que estiga en les seues mans per reconduir la situació". També demana als partits favorables a la consulta amb representació parlamentaria un posicionament per buscar una sortida, i més pel fet "a les últimes eleccions autonòmiques ja es va evidenciar l'existència d'una majoria sobiranista al municipi, ja que la suma dels quatre partits pro-consulta equival al 72% dels vots".

Orta per la Independència sosté que esta és una situació “injusta” que encara es pot evitar i si no és així, demana al Govern que els plantege amb celeritat les opcions que tenen els veïns per exercir el seu dret a vot desplaçant-se a un altre municipi si fos necessari.