La Sénia es promociona amb mobles, artesania i música

El municipi del Montsià celebra este cap de setmana la Festa del Moble, la Fira d'Artesania de la Fusta i el festival Músiques en Terres de Cruïlla

Redacció
21 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 15:40h
El moble, l'artesania de la fusta i la música tradicional es donen cita este cap de setmana a la Sénia.
El moble, l'artesania de la fusta i la música tradicional es donen cita este cap de setmana a la Sénia. | Cedida

El moble, l'artesania de la fusta i la música tradicional es donen cita este cap de setmana a la Sénia. Foto: Cedida


Els pròxims 25 i 26 d’octubre el municipi de la Sénia acollirà tres esdeveniments importants que s’agrupen en el calendari per a cridar l’atenció dels visitants i potenciar així la dinamització dels actius locals, tant en l'àmbit comercial com artesanal i cultural. 
A més, estes activitats coïncideixen en la Setmana de la Fusta de Catalunya.

Així, en un mateix cap de setmana es podran visitar les botigues de moble per obtenir 
importants descomptes, assistir a concerts i conferències sobre les músiques del territori i  admirar les manifestacions artesanals que estaran exposades en la Fira d’Artesania i  Moble. Els 3 programes d’activitats són oberts a tothom i gratuïts. Tot seguit passem a detallar-los: 

II Festa del Moble: Els 13 comerços locals dedicats a mobiliari, amb un total de més de 20.000 m2 d’exposicions, tindran les portes obertes, amb importants descomptes, zones outlet, xecs regal, aperitius, etc. (Dissabte 25 de 10 a 20 h i diumenge 26 de 10 a 14 h i de 16 a 20 h). Les botigues de mobles de la Sénia ja són famoses pels seus preus  competitius i pel nivell de qualitat i quantitat dels mobles exposats.

VI Fira d’Artesania de la fusta: Se celebrarà al pavelló poliesportiu on es podran visitar exposicions amb artesans locals i del territori, demostracions d’oficis, tallers infantils, concursos en les categories de millor peça artesana local, millor estand, premis d’innovació/disseny i tradició/arrels. També destacarà l’espai dedicat al Triangle dels Oficis (projecte conjunt en el que col·laboren Mas de Barberans amb la palma, la Galera amb la terrissa i la Sénia amb el moble). Hi haurà també una exposició de mobles de l’antiga fàbrica de Bellaubí i una altra titulada Un segle de mobles. Enguany els artesans homenatjats seran Celso Pla Escubedo i Gentil Ferré Albert.

II Festival Músiques en Terres de Cruïlla: A la Casa de Cultura, es podran visitar les 2 exposicions: Esbart Català de Dansaires 1908-2008: cent anys d'història i Melodies del silenci a càrrec del col·lectiu d'artistes del Matarranya Arraïls. Dissabte 25 durant tot el dia es farà la jornada Música i Dansa a les Terres de Cruïlla, al matí hi haurà una conferència de Raül Sanchís Música i dansa en la cruïlla, que centrarà el tema que es debatrà en tres taules: tradició i modernitat; la formació en dansa, i el binomi música-dansa. Les conclusions es presentaran en una taula rodona Reptes i 
oportunitats de la dansa als territoris de cruïlla
. La jornada de la tarda començarà amb el taller El llenguatge del cos. Tradició i modernitat, a càrrec de Maria Antònia Pujol i Jordi Rubió. De 17 a 20 h es farà una roda d'experiències amb grups vinguts de banda i banda del riu Sénia.

Diumenge 26 al matí al pavelló poliesportiu municipal, dins de la Fira de l'Artesania es 
farà un taller de jota ballada de 10.30 a 12 h, a càrrec de l'associació de grups de jota de la Ribera d'Ebre. De 12 a 13.30 h hi haurà un taller de jota cantada a càrrec d'Artur 
Gaya. A la tarda a les 17 h es farà la jota a la plaça al pati del centre Marcel·lí 
Domingo, amb grups de jota de Traiguera, Benifallet i la Sénia. La música la posaran els dolçainers de Joventuts Unides i la Banda de Música de Benissanet.