Llum verd a les prospeccions petrolíferes davant del Delta

Repsol obté la Declaració d'impacte ambiental favorable | Les operacions, però, han de respectar una distància de 20 km respecte al delta de l'Ebre

Redacció
15 d'octubre del 2014
Actualitzat el 16 d'octubre a les 12:28h

Palataforma Casablanca de Repsoll. Foto: delCamp.cat


El projecte de Repsol per prospectar petroli davant de les costes del delta de l'Ebre ha rebut de part del ministeri d'Agricultura i Medi Ambient la Declaració d'impacte ambiental (DIA) favorable. El projecte, anomenat Medusa, preveu fer estudis geològics en una àrea marítima de 81.487 hectàrees pròxima a la plataforma Casablanca a la recerca de noves bosses de petroli. La companyia, que va demanar l'autorització a l'Estat fa dos anys, ha sol·licitat permís per poder realitzar proves de sísmica 3D en aquest espai per aprofundir el seu coneixement del subsòl marí. 

L'àrea sol·licitada per fer les prospeccions no podrà situar-se més a prop d'uns 20 quilòmetres del delta de l'Ebre. 

El ministeri ha indicat que el procediment d'avaluació ambiental garantix la «màxima protecció ambiental», tot i que Ecologistes en Acció va presentar al·•legacions contra el projecte el gener de l'any passat perquè consideren que el projecte "accentua el risc d'un dany catastròfic per a la salut pública, els ecosistemes i l'economia de les comarques de Tarragona i l'Ebre".

La DIA proposa, però, condicions, com la relativa al fet que l'àrea d'operacions s'ha de mantenir a 20 km de distància de l'entorn del límit marítim del delta de l'Ebre i les prospesccions només es podran fer en determinats mesos de l'any per mitigar l'impacte sobre les espècies més sensibles. 

Després de la declaració, ara cal l'autorització del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per tirar endavant el projecte.