Surtdecasa complix 4 anys i presenta l'edició del Vallès Occidental

Móra d'Ebre acull el 19 d'octubre la 4a Festa de la Cultura amb l'actuació de 'Gràcies, Ovidi'

Redacció
14 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:53h
Cartell de la festa
Cartell de la festa | Cedida

El portal digital especialitzat en cultura i oci Surtdecasa.cat complix quatre anys i ho celebra amb la presentació oficial de les dos edicions més recents, Ponent -que va nàixer el juny de 2014- i Vallès Occidental -que veurà la llum el proper dia 22 d'octubre- en el marc de la quarta Festa de la Cultura de les Terres de l'Ebre, que enguany se celebrarà el proper 19 d'octubre a Móra d'Ebre.

Aquesta nova edició de la festa, un esdeveniment que com cada any es vincula a l'aniversari del naixement del portal que va sorgir l'octubre de 2010, completa així el cercle d'una celebració que ha recorregut les quatre comarques ebrenques (Deltebre, la Ràpita i Pinell de Brai) en les edicions anteriors.

La festa, que tindrà lloc de 10 a 14 hores a la plaça de Baix de la capital de la Ribera d'Ebre, constarà de tot un matí d'activitats culturals, música i degustacions entre les quals destaca l'actuació de Gràcies, Ovidi, l'espectacle conduït per Artur Gaya i els músics Kike Pellicer i Paco Prieto que apropa la figura d'Ovidi Montllor a les noves generacions mentre repassa grans himnes de denúncia com Perquè vull, La samarreta, Homenatge a Teresa o Va com va.

També tindrà lloc una fira d'artesania, a càrrec de l'Associació d'Artesans de les Terres de l'Ebre, una mostra de ceràmica on s'exposaran peces de gran format produïdes pel grup d'artistes Ceràmics -antics alumnes de l'Escola d'Art de Móra la Nova- així com també està previst que els assistents puguen fer petites rutes en piragua pel tram de l'Ebre que envolta la plaça on tindran lloc les activitats - gràcies a la gentilesa de l'empresa Enblau només pagant el preu simbòlic de 0,50 €. Amb l'objectiu de gaudir del patrimoni local, hi haurà la possibilitat de visitar gratuïtament el castell de Móra d'Ebre, on hi haurà portes obertes per a tots els visitants al llarg del matí.

Al migdia, s'ha organitzat un vermut popular que estarà amenitzat pel conjunt Pirates de l'Ebre i que constarà d'una degustació del Suau i el Sirgador, dos begudes autèntiques i típiques de la Ribera d'Ebre.

La Festa de la Cultura, que aplegarà els diferents equips de periodistes de les edicions territorials de Surtdecasa.cat, presentarà als assistents els membres dels equips de Surtdecasa Ponent i Surtdecasa Vallès Occidental, que se sumen enguany a les ja existents al Camp de Tarragona, Penedès, Empordà i Terres de l'Ebre.

Horaris:
De 10 a 14 h. Fira d'artesania i associacions culturals.
De 10 a 14 h. Exposició Ceràmics.
De 10 a 14 h. Portes obertes al Castell de Móra d'Ebre.
De 10 a 13 h. Volta en piragua pel riu Ebre, a càrrec d'Enblau (preu: 0,50€).
11.30 h. Presentació de les noves edicions de Surtdecasa.cat.
12 h. Actuació musical Gràcies, Ovidi, a càrrec d'Arturo Gaya, Kike Pellicer i Paco Prieto.
13 h. Degustació de les begudes típiques Suau i el Sirgador.
13 h. Actuació d'Els Pirates de l'Ebre.