Poblenou llença un missatge d’unitat als partits polítics en pro del 9-N

Redacció
12 d'octubre del 2014
Actualitzat el 13 d'octubre a les 12:03h
L'escriptor Andreu Carranza ha estat l'encarregat de llegit el manifest.
L'escriptor Andreu Carranza ha estat l'encarregat de llegit el manifest. | Sergi Aznar
L'escriptor Andreu Carranza ha sigut l'encarregat de llegit el manifest. Foto: Sergi Aznar

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha llençat avui un missatge d’unitat als partits polítics per fer possible la consulta del 9-N des del Poblenou del Delta, on s’han pintat de groc les façanes d’una setantena de cases en el marc de la campanya Un país groc en defensa del dret a l’autodeterminació i en suport al sí per la independència de Catalunya.

Forcadell ha instat els partits polítics partidaris de la consulta perquè “es posen d’acord, ja que s’hi van comprometre, van triar la data i la pregunta, i ara han de fer la seua faena i l’han de fer possible”, ha dit davant els gairebé 300 voluntaris que durant el cap de setmana han col·laborat en la pintada de façanes d’este emblemàtic nucli urbà del delta de l’Ebre. Forcadell també ha posat en entredit la credibilitat del Tribunal Constitucional que s’ha de pronunciar sobre els recursos del govern espanyol davant la consulta: “Este tribunal està desqualificat, no és imparcial, i no posarem a les seues mans el nostre futur”, ha afirmat.

La líder del procés independentista ha demanat “no caure en provocacions, serenor i unitat” com a tres requisits indispensables per aconseguir votar el 9-N.

D'altra banda, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha comparat l’actual moment que travessen els partits polítics catalans proconsulta en el procés com aquell instant en què un equilibrista es troba travessant la corda fluixa: “Els nostres representants polítics estan ara travessant la corda fluixa i si cauen, caiem tots, per això ens hem de moure fent els gestos que cal per tal que no caiguen”, ha dit.

L’acte que ha tingut lloc avui a Poblenou del Delta ha comptat també amb la presència de Lluís Llach i nombrosos representants del món de la cultura, que han subscrit un manifest llegit per l’escriptor ebrenc i blocaire d'Aguaita.cat Andreu Carranza.

(Seguirà una galeria de fotos sobre la pintada del cap de setmana a Poblenou).