ACTYMA seguix la seua croada contra els bous a la mar a les Cases d’Alcanar

Redacció
29 de setembre del 2014
La modalitat de bous a la Mar.
La modalitat de bous a la Mar. | Cedida per ACTYMA
La modalitat de bous a la mar. Foto: Cedida per ACTYMA

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha interposat una denúncia davant la delegació territorial del Joc i d’Espectacles a les Terres de l’Ebre, contra els organitzadors i controladors de l'espectacle i comissió de bous, en la celebració de correbous de modalitat de bous al mar al port de les Cases d’Alcanar el 24 d’agost passat, una modalitat que ACTYMA titlla de “fraudulenta”. L’entitat animalista denuncia un presumpte incompliment de la Llei 34/2010, d’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, així com del Reglament Taurí Nacional, aprovat pel Reial Decret 145/1996, de 2 de febrer, pel qual es modifica el Reglament d'Espectacles Taurins, i de la Llei 10/1991, de 4 d'abril, sobre potestats administratives en matèria d'espectacles taurins.

Després de la Sentència 402/2013, del Jutjat del Contenciós Administratiu n. 1 de Tarragona (notificada l'1 de setembre), que va ordenar l’obertura d’expedient sancionador pels bous al mar celebrats a l'Ampolla, ara ACTYMA denuncia “ els mateixos fets esdevinguts l'estiu passat a les Cases d’Alcanar, ja que esta sentència “implica la prohibició d'esta modalitat”. ACTYMA afegix que “si fos necessari”, denunciarà també el cas de les Cases d’Alcanar davant els tribunals.

En la denúncia exposa “la utilització de pals contra els bous”. Així mateix, afegix que presumptament no va haver-hi el professional taurí (inscrit en el Registre general de professionals taurins), i que no es van poder efectuar les tasques que requerix la llei en estos espectacles. Per tot, ACTYMA sol·licita que s'incoen expedient sancionador contra els responsables de l’espectacle.