Més de 5.000 alumnes ebrencs iniciaran el curs sense normalitat

La protesta de Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a les Terres de l’Ebre contra les retallades i la nova política educativa s'estén | De moment, ja hi ha 12 escoles que secundaran la mobilització el 15 de setembre

Sofia Cabanes
08 de setembre del 2014
Imatge d'una de les protestes realitzades el curs passat a Roquetes.
Imatge d'una de les protestes realitzades el curs passat a Roquetes. | Cedida
Imatge d'una de les protestes realitzades el curs passat a Roquetes. Foto: Cedida

En cada inici de classes són cada cop més els centres educatius del territori que se sumen al primer dia sense normalitat a les aules, la protesta organitzada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a les Terres de l’Ebre en contra dels efectes de la LOMCE, la LEC i les retallades en l’ensenyament públic i que se celebra aprofitant la tornada dels alumnes a les classes en l'inici del curs o després d'algun període vacacional.

En la primera edició en van ser 3, després 7, en l'última 10, i el proper dilluns dia 15, data d'inici del curs, ja n'hi ha confirmades 12 del Baix Ebre i Montsià que representen més de 5.000 alumnes. "Hi ha encara algunes escoles més on al mes de juny ja els hi vam proposar als pares i mares i estem a l'espera que ens donen una resposta", explica el portaveu Marc March.

Com sol ser habitual pares i xiquets es concentraran a les portes de les escoles participants a les 9 del matí sense entrar a l'escola. "Es llegirà un manifest explicant perquè s'inicia el curs sense normalitat. Falta de pressupost per part del departament, la no-cobertura de les substitucions i la implantació de la LOMCE i també es farà una xiulada", continua March. Tot i que la consellera Irene Rigau defensa que la LOMCE, coneguda com a llei Wert, no s'està aplicant a Catalunya, des del MUCE es lamenta que sí, "tot i que no amb una màxima incidència", matisa el portaveu.  "Per exemple s'han mantingut els llibres de l'assignatura Coneixement del medi, però a l'hora d'avaluar es farà per separat la part de naturals i la part de socials. També alguns petits canvis a l'hora del castellà i el català. Tot i que els canvis són mínims, des d'un principi volem plantar cara, perquè no beneficia ni a pares ni professors ni alumnes", afirma March.

L'acte central del primer dia sense normalitat a les aules serà a a les portes de l'escola Ramon y Cajal d'Ulldecona. 

A part de l'extenció del moviment pel territori, Marc March destaca també que ben aviat la protesta podria exportar-se fora de les Terres de l'Ebre. "Pares i mares de fora s'han posat en contacte amb nosaltres per emprendre la mateixa iniciativa", explica el portaveu.

Per escalfar motors este dimecres 10 de setembre el 
professor de les illes Balears, Jaume Sastre, que fa uns mesos va captar l'atenció dels mitjans per fer una vaga de fam en contra de la política lingüística del govern balear oferirà la conferència Insubmissió i desobedència a la LOMCE. Serà a les 18.30 h a l'aula magna del Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Roviri i Virgili, a Tortosa.