El delta de l'Ebre, a ulls d'astronauta

Així és com un dels astronautes d'una missió de la NASA ha fotografiat el delta i un cop piulada la imatge, s'ha incorporat al mapamundi d'esta missió concreta

Redacció
02 de setembre del 2014
La imatge presa pel cosmonauta en una de les seues missions.
La imatge presa pel cosmonauta en una de les seues missions. | Chris Hadfield. NASA
La imatge presa per l'astronauta en una de les seues missions. Foto: Chris Hadfield. NASA

“M’agrada el model repetit que s’arremolina al mar”. Estes són les paraules que va escriure el gener del 2013 l’astronauta de la NASA Chis Hadfield per descriure la fotografia que havia pres des de l’espai, en la qual es veu la silueta del delta de l’Ebre, i també s'hi poden identificar els Ports, el Montsià, la silueta del riu Ebre en el seu tram final i algunes poblacions del Baix Ebre i el Montsià, entre altres indrets. Es tracta d’una de les imatges que s’han compilat per compondre  un dels mapes que agrupen fotografies preses i piluades pels astronautes enfocant diferents indrets del planeta Terra. Esta que enfoca el delta de l'Ebre pertany a una de les missions a l’Estació Espacial Internacional, concretament la 34 i 35.

El geògraf Dave MacLean també ha fet este últim mapamundi que agrupa més de 650 fotografies piulades de les missions 40 i 41 a l'Estació Espacial Internacional. Si aneu clicant als diferents punts trobareu altres imatges impactants del planeta Terra, com esta altra, feta per Oleg Artemyev, on es veu una altra part de Catalunya, concretament els Pirineus.