Ventura es nega a votar 'no' a la declaració de sobirania i Alginet esguerra el carnet

per Aguaita.cat , 23 de gener de 2013 a les 20:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La diputada d'Ulldecona Núria Ventura i primera secretària de la Federació dels Socialistes a les Terres de l'Ebre ha estat, juntament amb Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere, Marina Geli i Àngel Ros, una dels 5 diputats que han decidit no votar i no han acatat, així, els vots contraris a la declaració sobiranista de la resta dels seus companys, entre ells el flixanco Xavier Sabaté. Justament després d'este maratonià dia històric, i quan s'havien acabat les votacions, Ventura ha penjat al seu bloc una declaració conjunta feta pels 5 diputats crítics amb la postura de la direcció del PSC. "Nosaltres vàrem defensar en tot moment esgotar la negociació. Al no ser possible un Sí crític defensant el nostre posicionament però deixant clar que el PSC és aliat assenyat, no obstacle; al no poder convèncer a la direcció, respectant els arguments de cadascú, proposàrem la llibertat de vot i, al no ser consensuada, ens reafirmem: no podem votar No", rebla l'escrit firmat pels 5 diputats. "Entenem la disciplina de vot i sempre l'hem respectat però no podem emetre avui un vot negatiu, per coherència. No per fracturar, sinó per sumar", subratllen.joan alginet WEB

En declaracions a aguaita.cat, Ventura ha afirmat que "esta ha estat una decisió molt i molt difícil. Trencar la disciplina de vot d'un partit és sempre complicat". Però assegura que "en el moment que la direcció ha decidit votar 'no', per coherència personal i per coherència amb la gent que represento i que creu que s'ha d'exercir el dret a decidir sense cap problema i sense cap condicionant, jo i 4 companys més hem decidit no votar". La primera secretària dels socialistes ebrencs ha manifestat que "personalment" hauria "votat que sí", a la declaració de sobirania, tot i que ha preferit no mullar-se en quant a la postura de Geli, Ros, Helena i Martínez-Sempere. "Comparteixo el fons de la declaració, tot i que tinc reserves sobre el procés que volen seguir CiU i ERC, perquè no ho han explicitat", ha afegit.

Alginet no marxarà sol
Però segurament la reacció més contundent de la jornada a les files del socialisme ebrenc ha estat la del tercer tinent d'Alcaldia i regidor de Cultura, Educació i Comunicació de l'Ajuntament de Deltebre, Joan Alginet, que just després de la votació anunciava per Twitter: "Volia esperar moment històric per anunciar la meua dimissió dels càrrecs orgànics al PSC i que sol•licitaré la meva baixa en els propers dies". Alginet, que és secretari de Comunicació i Campanyes Electorals del PSC de l'Ebre i viceprimersecretari de l'agrupació local de Deltebre, va anunciar esta decisió en l'executiva que els socialistes van celebrar este dimarts a la nit. "Estic molt dolgut", ha volgut remarcar, "sóc socialista des dels 14 anys, però crec que a la vida un ha de ser coherent. Crec que jo no tinc cabuda en aquest projecte de PSC, després del que he vist avui".

Alginet, que en el seu moment va donar suport a les contundents declaracions de l'alcalde de Flix, Marc Mur, en què reafirmava la necessitat de celebrar la consulta i es declarava independentista, ha expressat que treballarà perquè este anhel col•lectiu acabe en la voluntat de la construcció d'un estat propi".

El deltebrenc continuarà com a regidor independent a l'Ajuntament i ha anunciat que "en les properes setmanes" es reunirà amb "molts companys socialistes de les Terres de l'Ebre que estan en la mateixa situació. El que sí que tinc clar és que esta decisió no la prendré en solitari, sinó que serà acompanyat de molta més gent que prendran la mateixa determinació", ha etzibat.

Precisament Núria Ventura ha estat una de les que més ha lamentat la marxa d'Alginet. "És una de les figures amb més projecció actualment a les files del socialisme a les nostres terres. Espero que no siga un adéu per sempre", ha manifestat. Per la seua banda, l'alcalde de Flix s'ha mostrat sorprès per la decisió del Deltebrenc i ha explicat que, en el seu cas, "intentaré canviar les coses des dels diferents òrgans del partit de què formo part".

 

Arxivat a:
Política