Alcanar reclama a Salut el servei d’ambulàncies les 24 hores del dia

El consistori canareu ha demanat al Servei Català de la Salut que reconsidere la reducció proposada d’este servei de transport sanitari

Redacció
06 d'agost del 2014
L’Ajuntament d’Alcanar s’ha dirigit al Servei Català de la Salut per demanar que reconsidere la reducció del servei de transport sanitari al municipi i reclamar ambulàncies les 24 hores del dia. El regidor de Salut, Joan Roig, s’ha adreçat per carta a l’Àrea d’Atenció Sanitària del SCS per expressar la seua disconformitat als arguments amb els que el director de l’Àrea, Àlex Guarga, justifica la reducció i advertix que els recursos disponibles no són suficients.

Roig explica que “no s’entenen les raons per les quals el municipi d’Alcanar haja de perdre hores del servei de transport sanitari, atès que s’hi realitzen més serveis de mitjana que en altres poblacions que sí conserven el seu servei de transport sanitari”. Per este motiu, ha demanat informació sobre el calendari de serveis de transport assistencial d’ambulància a la comarca del Montsià, i ha demanat que es reconsidere la reducció proposada d’este servei públic.

El nou plantejament de distribució de recursos SEM al territori comporta la incorporació d’un vehicle d’intervenció ràpida (VIR) a l’Ametlla de Mar, i la recuperació de la unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) de reforç estacional de 12 hores diürnes a les Cases d’Alcanar. En este sentit, el regidor canareu considera que estos recursos no són suficients perquè: “Els VIR no tenen capacitat de transport de pacients amb possibles patologies de caràcter urgent, la qual cosa s’agreuja a causa de la distància al centre hospitalari de referència més proper, l’Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa. I pel que fa al reforç de la SVB 12 hores diürnes a les Cases d’Alcanar, únicament hi ha confirmació de reforç nocturn de SVB durant les Festes d’Agost (del 15 al 24 d’agost).

Segons Roig, “donades les característiques geogràfiques del municipi i la distància als centres assistencials de referència (Amposta-Tortosa), considerem totalment necessari garantir el servei de transport sanitari d’ambulàncies les 24 hores del dia”. El regidor ha demanat informació sobre els criteris en base als quals no s’ha fet una distribució lineal de les ambulàncies, i ha recordat que “al municipi d’Alcanar hi ha tres nuclis de població diferenciats, amb més de 10.000 habitants, i allunyats entre si, i limita amb la carretera N-340 en un dels trams amb més sinistralitat”.