Cuina de Nova Orleans a restaurants i bars de Tortosa, amb la Mostra de Jazz

Redacció
25 de juny del 2014
La música de jazz es començarà a fer sentir per Tortosa, a partir de divendres vinent i fins al 5 de juliol, en la XXI Mostra de Jazz de Tortosa. Simultàniament, un any més, l’associació de restaurants Plat i Got s’afegix a la festa amb la introducció de la cuina típica del Mississipí en les seves cartes. Són les XI Jornades Gastronòmiques de Cuina Cajún, una excusa perfecta per fusionar jazz i gastronomia en forma de tapes i menús.

La cuina criolla i Cajún a Nova Orleans és una barreja de cuina espanyola i francesa, condimentada amb reminiscències africanes i índies: peixos o filets de carn a la brasa amb una capa de pebre i espècies; el Jambalaya i el Gumbo són estofats amb gustos de carn, salsitxa i mariscos. Gran part del menjar Cajún està condimentat amb all, encara que no tots els plats són picants. Este matí, al Mercat municipal de Tortosa, s’ha fet una degustació de cuina cajún on s’han pogut tastar alguns dels plats. La presidenta de l’Associació Plat i Got, Margaret Nofre, i el director de la Mostra de Jazz, Xavi Bertomeu, han presentat les jornades gastronòmiques.