ICV reclama al Parlament que el Govern compartisca el Pla Estratègic

La proposta de resolució també demana una comissió de seguiment i les partides pressupostàries necessàries per implementar les mesures que preveu el document

Redacció
10 de juny del 2014
El grup d’ICV ha registrat al Parlament una proposta de resolució que reclama al Govern que entregue als agents econòmics i socials el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre, elaborat per la Universitat Rovira i Virgili a encàrrec del departament d’Empresa i Ocupació. La proposta també inclou la petició de crear una comissió de seguiment per tal de fer un seguiment de la implementació de les mesures que contempla el pla, que ja va ser entregat al febrer al Govern. I a més a més, demana les partides necessàries per fer front a les accions previstes, segons fitxes de finançament i calendari. També ha reclamat la compareixença del conseller Puig.

D’esta manera, ICV porta a la Cambra Catalana la reivindicació que han exposat públicament els representants dels sindicats UGT,CCOO i USOC a les Terres de l’Ebre per exigir al Govern que fes públic el contingut del Pla que, amb un cost de 140.000 euros, té per objectiu marcar el rumb per al desenvolupament socioeconòmic del territori. Amb un cost de 140.000 euros a càrrec de la Generalitat la qual disposa del document des de febrer de 2014.

“L’elaboració del Pla va ser una de les iniciatives sorgides arran de la pressió social per la desindustrialització del territori ( clúster del moble) i dels conflictes laborals com el tancament de la planta de Lear Corporation a Roquetes, que va deixar sense ocupació més de 500 treballadors. El Pla, que havia de superar les mesures del Pla de Reindustrialització, havia de marcar del "full de ruta" per desenvolupar econòmicament el territori”, recorda la proposta de resolució d’ICV.

També fa al·lusió a les declaracions del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que va apuntar textualment que el Pla “no és un llibre de decoració per fer-ne una presentació amb piscolabis”, fet que “fa sospitar als sindicats de la manca de voluntat del Govern per implementar les mesures recollides, prioritzar –les a partir d’una visió compartida i destinar-hi els recursos necessaris per fer-les efectives”, diu ICV.