40 persones intervenen en un simulacre d'emergència d'Ercros a Flix

Ha consistit en una prova de categoria 3, que correspon als accidents que poden comportar danys de consideració i alteracions al medi ambient a l’exterior de la instal·lació industrial

Redacció
21 de maig del 2014
La factoria d’Ercros a Flix ha dut a terme este matí un simulacre d’emergència de categoria 3, que correspon als accidents que poden comportar danys personals i materials de consideració i alteracions al medi ambient en zones extenses a l’exterior de la instal·lació industrial. El simulacre ha estat auditat per una entitat externa d’inspecció i control (ECA) i hi han intervingut directament 40 persones, 33 de les quals formen part de la plantilla de l’empresa.

A les 10 del matí s’ha iniciat el simulacre, que ha consistit en comprovar l’operatiu de resposta davant un suposat trencament parcial de la línia de subministrament de clor a les unitats de síntesi d'àcid clorhídric de la fàbrica, amb la consegüent formació d’un núvol tòxic. Per tal de controlar l’incident, s’ha activat el pla d’autoprotecció de la fàbrica i s’han efectuat les notificacions telefòniques pertinents al 112, al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) i a l’Ajuntament de Flix, entre d'altres.

“El simulacre ha finalitzat amb èxit una hora després d’haver-se iniciat”, segons la valoració feta per la pròpia empresa en una nota de premsa. Hi ha participat, a més dels equips de primera i segona intervenció del mateix centre, bombers de la factoria i una dotació del parc de bombers de Ascó.

En el simulacre d’avui s’ha comprovat el funcionament dels recursos tècnics i humans que intervenen en un pla d’emergència, la rapidesa de resposta i l’aplicació i coordinació de les mesures de seguretat. Finalment, s’ha fet una avaluació de l’eficàcia d’aquestes mesures, “amb un resultat satisfactori”, afirma Ercros, que també ha destacat que la fàbrica de Flix ha superat dos anys “sense accidents amb baixa entre el personal propi”.