Acuamed desencalla el pou de subministrament a Móra d’Ebre ideat en cas d’emergència a Flix

L'obra ha de garantir també de forma definitiva el proveïment d'aigua als nuclis propers de Benissanet, Camposines, Corbera d'Ebre i Gandesa

Redacció
08 de maig del 2014
Móra d'Ebre havia reivindicat l'execució de l'obra fa mesos.
Móra d'Ebre havia reivindicat l'execució de l'obra fa mesos. | Sílvia Berbís
Móra d'Ebre havia reivindicat l'execució de l'obra fa mesos. Foto: Sílvia Berbís

El Consell d'Administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, ha aprovat avui l'adjudicació de dos contractes per a l'execució de les obres de construcció d'una nova captació destinada a millorar el proveïment de Móra d´Ebre, així com dels nuclis propers de Benissanet, Camposines, Corbera d'Ebre i Gandesa. Es tracta d’una de les obres promeses del pla de restitució que estaven encallades malgrat que havien d’estar disponibles per a l’inici de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix, fa més d’un any.

Segons ha informat el ministeri en una nota de premsa, el primer dels contractes, que consistix en l'execució d'un sondeig previ de recerca, ha estat adjudicat a Aqualogy Medi ambient, S.A.O. i Aqualogy Aqua Ambienti Serveis Integrals S.A.O.-Servidel, S.L.O., per 54.057 euros, mentre que el segon, destinat a la construcció de la nova captació, ha estat adjudicat a Hidrocanal S.L. per un import de 926.600 euros.

Els treballs, adjudicats avui, han de garantir de forma definitiva el proveïment de la localitat de Móra d'Ebre, així com dels nuclis propers de Benissanet, Camposines, Corbera d'Ebre i Gandesa, que passaran a proveir-se a través de la nova captació.
Els treballs es desenvoluparan en dos fases. Així, en primer lloc, el sondeig de recerca previst determinarà la idoneïtat del pou a construir per proveir als nuclis poblacionals esmentats.

Una vegada conegut els resultats del sondeig es procedirà a la construcció, a la zona de Valldellins, al terme municipal de Benissanet, d'un pou de captació de 300 metres de profunditat, que s'equiparà amb una canonada d'acer de 450 mm de diàmetre.
Els treballs també inclouen la instal·lació d'una bomba capaç de subministrar els cabals necessaris per proveir a les poblacions de Mora d’ Ebre i Benissanet en una primera fase, així com l'execució d'una canonada de 320 metres de longitud, que portarà els cabals captats fins a un dipòsit de trencament de càrrega de formigó prefabricat amb una capacitat útil de 15 m³.

Finalment, es construirà una altra conducció, de 2.800 metres de longitud, des d'aquest primer dipòsit fins al futur dipòsit de regulació de Mora D´Ebre.