El jutjat retalla en 1,5 MEUR el deute de Roquetes amb la constructora de la piscina coberta

L'empresa reclamava 5,4 milions d'euros de deute pendent per la construcció de l'obra, però segons ha fet públic l'Ajuntament, el jutge només li n'ha reconegut 3,9

S. Berbís
30 d'abril del 2014
El cost de la piscina coberta de Roquetes, objecte de litigi al jutjat.
El cost de la piscina coberta de Roquetes, objecte de litigi al jutjat. | Ajuntament de Roquetes
El cost de la piscina coberta de Roquetes, objecte de litigi al jutjat. Foto: Ajuntament de Roquetes

El Tribunal Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona ha dictat sentència arran del recurs contenciós-administratiu que va interposar l’any 2012 la constructora de la piscina coberta de Roquetes, l’empresa, ARC, contra l’Ajuntament de Roquetes per l’impagament de la quota de l’any 2011 i també demanant el pagament del total del deute pendent a partir d’aleshores apel·lant al dret de considerar resolt el contracte de concessió d’obra pública. En la seua demanda, segons ha explicat a aguaita.cat l’alcalde de Roquetes Paco Gas, la constructora demanava la quantitat de 5,4 milions d’euros en concepte de deute pel pagament del total de l’obra, però després dels peritatges encarregats pel jutjge als tècnics, s’ha reconegut com a deute pendent 3,9 milions d’euros, de manera que l’Ajuntament “s'estalvia, de moment, segons la sentència, 1,5 milions d’euros”, afirma, per la qual cosa ha mostrat la seua satisfacció. Es tracta per tant d’una quantitat que el jutge no reconeix dins del cost de l’obra, fet que indica que “es va inflar el cost real”, apunta l’alcalde.

Gas explica que d’esta manera, la sentència s’ha girat d’esquena a la pròpia demandant, que va acudir al jutjat després que l’Ajuntament incomplís amb el seu deure de pagar-li l’anualitat del 2011. “No es va pagar perquè arran de les dificultats econòmiques es va considerar prioritat el pagament d’una altra obra, la restauració de l’edifici de l’antic Ajuntament, perquè estava finançada amb fons Feder i ens els podrien retirar”.
Malgrat la retallada del deute reclamat en 1,5 milions d’euros, el Govern municipal ha presentat recurs a la sentència inicial perquè no considerar pertinent el pagament de 800.000 euros que també demana el jutga l’empresa en concepte de pèrdua de beneficis. L’empresa igualment pot presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el tribunal on continuarà el procediment judicial a partir d’ara.