El funeral pel poeta Gerard Vergés tindrà lloc demà divendres a la catedral de Tortosa

Redacció
24 d'abril del 2014
Demà divendres a les 12 del migdia s’oficiarà a la catedral de Tortosa el funeral per acomiadar el poeta Gerard Vergés, que va morir ahir a l'edat de 83 anys. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat en un article d'opinió que l'estat de salut de l'escriptor era precari des de feia temps i que amb la seua mort "les Terres de l’Ebre I Catalunya perden un dels grans de la literatura". "Gerard Vergés deixa un buit molt gran en la cultura del nostre país. Ens queda el seu llegat i la seua obra", ha afegit.

El Govern de la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi (1997 ) i l'Ajuntament de Tortosa li va imposar la Medalla de Plata de la Ciutat (1986 ) i la Medalla d'Or (2009 ). El 2007 va ser l'encarregat de pregonar les festes de la Cinta . Totes aquestes distincions , més enllà de la seva trajectòria en el món de la literatura, segons Bel, "reconeixen la implicació, el compromís i l'estima de Gerard Vergés cap a la seua ciutat i cap al seu país, amb la seua llengua i amb la seua cultura. En el cas de Tortosa, la seua ciutat, el seu lliurament va ser absolut, implicant-se tant des del punt de vista cultural com social", ha remarcat.

Per la seua banda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha fet arribar el condol a la família Vergés “per la irreparable pèrdua que suposa per tota la família però, també per a les Terres de l’Ebre i la resta del país”, segons un comunicat. El delegat del Govern ha recordat Gerard Vergés com “un treballador infatigable i un ebrenc insubornable, a més d’una persona amb un compromís extraordinari amb la nostra cultura i, per tant, hem perdut un dels referents més valuosos”.

A més a més, el delegat del Govern ha volgut recordar que “de la mateixa manera que el Govern de la Generalitat va voler reconèixer la seua vàlua literària i la seua implicació social amb el país lliurant-li la Creu de Sant Jordi, els nostres conciutadans, precisament el mateix dia de Sant Jordi en què ens abandonava, també li retien un merescut homenatge, convertint-lo en un dels autors més demandats durant la jornada literària per excel·lència al nostre país”.

Les mostres de condolença de Bel i Pallarés se sumen en el dia d'avui a les de desenes de personalitats del món de la cultura a les Terres de l'Ebre i també d'algunes de les figures institucionals més rellevants del país.