​El risc de rebrot s'estabilitza a l'Ebre després de tocar sostre pel brot a Padesa

Este dimecres només s’han notificat 2 nous casos

Equips sanitaris fent PCR
Equips sanitaris fent PCR | Salut
Aguaita.cat
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:09h
El brot a Padesa continua centrant tots els esforços de contenció i tota l’atenció sobre l’evolució de la pandèmia a les Terres de l’Ebre. Este dimarts les xifres de contagis de la covid-19 assolien màxims històrics amb la notificació de 95 nous contagis, just coincidint amb la comunicació dels resultats dels darrers cribratges a l’escorxador.

Este dimecres les xifres tornen a estabilitzar-se. De fet, el risc de rebrot al territori continua sent molt alt, ja que es troba en els 263,49 punts, però ja ha disminuït 9,84 punts. També s’han normalitzat les xifres de contagis. Salut n’ha notificat només 2 de nous en les darreres 24 hores, de manera que des de l’inici de la pandèmia se n’han produït 1.329 diagnosticats per PCR.

La velocitat de transmissió del virus també baixa. Se situa ara en els 1,72 punts (-0,24 punts). Això vol dir que cada persona contagiada transmet el virus a menys de dos persones. Les xifres òptimes haurien de situar este índex per sota d’1.

Preocupa, però, la situació a Tortosa, on s’han detectat molts dels positius provinents de Padesa. La capital del Baix Ebre té un risc de rebrot de 770,12. I ja és la quarta capital de comarca de Catalunya (amb més de 20.000 habitants) en el rànquing de ciutats amb el risc més alt de rebrot.
 

Rànquing de capitals de comarca de més de 20.000 habitants



No obstant, el sistema sanitari ebrenc no es troba tensionat, almenys pel que fa als hospitals. Actualment hi ha 4 ingressos hospitalaris per coronavirus, un dels a l’UCI.

Gràfic sobre el risc de rebrot a l'Ebre