Amposta calcula estalviar-se 90.000 euros anuals de la factura elèctrica

Redacció
16 d'abril del 2014
Canvis de potència contractada i de tarifes, en funció dels estudis de camp als quadres de comandament de les instal·lacions municipals que ja està realitzant l’Agència d’Energia del CODE, han de permetre reduir la factura elèctrica de l’Ajuntament en 90.000 euros. Això és el que espera el govern municipal un cop ha comprovat, segons la nota de premsa emesa, que amb les revisions i canvis fetes en un mes s’ha aconseguit un estalvi de 60.000 euros.

A data d’avui, segons la nota, hi ha 40 subministres analitzats i tramitats (24% del total de subministres de l’Ajuntament). L’Ajuntament d’Amposta i l’Agència d’Energia del CODE estaran 2 mesos més treballant per tal d’acabar d’optimitzar la contractació dels subministres públics d’electricitat. “Les pujades del terme fix (potència) segons normativa (Ordre IET/1491/2013, de 1 de agost i Ordre IET/107/2014, d'1 de febrer) són les que han contribuït a actuar amb urgència en els subministres públics d’electricitat”, apunta l’Ajuntament.

A part d’estes actuacions que s’estan valorant i executant per a tots els subministres públics, l’Ajuntament ampostí i el CODE han iniciat també uns estudis tècnics per tal de comparar diferents lluminàries amb tecnologia LED. Es pretén, així, “començar a actuar en matèria d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de la ciutat”.