Dos detinguts per violència de gènere a Ulldecona en quatre dies

La primera detenció es va produïr dissabte a la tarde i la segona la matinada de dimarts

La clàssica senyal de color lila i amb un missatge sota l'ordre d'aturar-se
La clàssica senyal de color lila i amb un missatge sota l'ordre d'aturar-se | Ajuntament de Polinyà
Aguaita.cat
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:03h
La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han detingut esta setmana a Ulldecona dos hómens acusats de violència de gènere. La primera detenció es va produïr dissabte a la tarde i la segona la matinada de dimarts. En tot l’any 2020 s’ha detingut un total de 5 persones acusades de delicte de violència de gènere. 
 
En cas d'emergència, el consistori recorda que cal trucar al 112. Per atenció i informació contra la violència masclista, al 900 900 120.
 
Sessions de formació sobre igualtat a l’Ajuntament d’Ulldecona
 
 
Les darreres setmanes s’han dut a terme diverses sessions formatives sobre igualtat, sexe i gènere a l’Ajuntament d’Ulldecona, dirigides al personal de l’administració local, tant treballadors/es de les diverses àrees municipals, agents de la Policia Local i càrrecs electes.
 
Les sessions tenen una durada de 4 hores i es treballen eines de sensibilització i prevenció de la violència sexual en espais d’oci, pràctiques per a l’atenció de víctimes d’agressions sexuals, socialització del gènere i estratègies per corregir el sexisme lingüístic en elements de comunicació del propi Ajuntament, entre d’altres.
 
També aquest estiu, dins les activitats de la Cuca i el Casal Jove, s’han dut a terme tallers de formació de génere dirigits a infants i jóvens d’entre 8 i 16 anys.
 
Per implementar les accions de formació i sensibilització, l’Ajuntament compta amb una subvenció del Pacte d’Estat contra la Violència de Génere, depenent del Ministeri d’Igualtat.