L'exalcalde de Flix Òscar Bosch, nou president del Grup de Natura Freixe

La nova Junta haurà de fer front a una nova etapa en la gestió de la Reserva Natural de Sebes

Imatge aèria de la Reserva Natural de Sebes
Imatge aèria de la Reserva Natural de Sebes | Cedida
Redacció
10 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:58h
El Grup de Natura Freixe, encarregats de la gestió de la Reserva Natural de Sebes i del Meandre de Flix, escull una nova junta directiva i marca nous objectius en la gestió dels espais naturals de Flix. El passat 8 d'agost, l'assemblea del Grup de Natura Freixe va escollir els membres i el càrrec directiu, que va recaure en Òscar Bosch, que va ser alcalde de Flix representant al PSC, entre el 2009 i el 2011.

Des del Grup de Natura Freixe afirmaven en un comunicat que "atès el delicat moment pel qual va passar l'entitat fa uns mesos i la transcendència dels propers, gairebé tots els membres de la Junta Directiva anterior han volgut continuar en el càrrec per poder consolidar els projectes actuals". L'anterior president, Josep Manel Albiac, deixa la presidència després d'11 anys al càrrec durant els quals el Grup de Natura Freixe "ha hagut de fer front a les dificultats que suposa la gestió d'un espai natural sense disposar de recursos humans i econòmics garantits i suficients". Així i tot, des del Grup confirmaven que Albiac continuarà com a vocal en la nova junta.

Segons han confirmat, la nova junta té la intenció de donar un nou aire al funcionament del Grup, així com a les activitats que aquest realitza anualment. Especialment, haurà de fer front a una nova etapa en la gestió de la Reserva Natural de Sebes: "Després que durant el mes de març el Grup de Natura Freixe fes públic el seu malestar per la manca d'un compromís ferm i continuat de les diferents administracions respecte a la gestió de la Reserva, s'han produït alguns contactes i s'han assumit compromisos que apunten en la bona direcció", seguien.

Tant l'Ajuntament de Flix com el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera han respost a la crida de l'entitat i han manifestat la seva voluntat, que s'haurà de concretar durant els pròxims mesos, per tal que el model de gestió quedi garantit. D'aquesta manera, la Generalitat ja ha assegurat el finançament d'una part dels projectes de conservació de la biodiversitat que realitza el Grup de Natura Freixe a la Reserva de Sebes.

Més activitats
Malgrat les incerteses i les dificultats causades per la Covid-19 i la declaració de l'estat
d'alarma, el Grup de Natura Freixe i l'equip tècnic de la Reserva han continuat treballant en els
projectes en curs i generant noves idees. L'excel·lent feina feta abans i durant aquesta crisi ha
conduït que el Grup estigui, segons apuntaven, en un moment esperançador. Des del Grup de Natura afirmaven que es disposa de finançament per a fer front a diversos mesos de feina, s'estan executant diferents projectes i se n'estan preparant d'altres, s'ha programat un calendari d'activitats de voluntariat ple i divers, així com un nou curs i altres activitats.