Operació de la Guàrdia Civil contra la pesca il·legal d’angula

Els agents han decomissat quatre bussons i han iniciat una recerca per identificar els seus pescadors furtius | La campanya de pesca de l'angula va acabar el passat 20 de març

Redacció
08 d'abril del 2014
Un agent amb un dels bussons que han estat decomissats.
Un agent amb un dels bussons que han estat decomissats. | Guàrdia Civil
Un agent amb un dels bussons que han estat decomissats. Foto: Guàrdia Civil

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb Inspectors de Pesca Marítima de la Generalitat de Catalunya, han decomissat quatre bussons utilitzats per a la pesca il·legal, que contenien més de dos quilos d’angula europea, en una operació duta a terme als canals de desguàs propers a la desembocadura del riu Ebre.

Els quatre bussons’ estaven calats de forma camuflada a les dos riberes del riu. Les angules que contenien han pogut ser retornades al medi marí, mentre que els aparells han quedat dipositats a les dependències de la Guàrdia Civil, que ha iniciat una recerca per identificar els autors de la pesca furtiva, segons han informat en una nota de premsa.

L’angula és l'únic aleví, en este cas de l’anguila, la captura del qual està permesa per la legislació de pesca. El pes per exemplar sol ser d'1 gram i mesura al voltant de 6 cm. Es tracta d’un peix molt cotitzat que aconseguix un elevat preu al mercat, i la seua captura està molt restringida a un nombre reduït de pescadors i limitada en el temps (de l'1 de novembre al 20 del passat mes de març esta campanya).

Segons la ha explicat la Guàrdia Civil, “la supervivència de l'espècie queda compromesa seriosament si es captura en època de veda, ja que posa en risc la seva continuïtat”, per la qual cosa treballen per eradicar estes practiques il·legals que comporten la sobreexplotació d'esta espècie tan preuada en el litoral mediterrani. Els quatre bussons estaven calats de forma camuflada les dues riberes del riu. Les angules que contenien van poder ser retornades al medi marí, mentre que els aparells han quedat dipositats a les dependències de la Guàrdia Civil, que ha iniciat una recerca per identificar els autors de la pesca furtiva.