Restricció de visites a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com a mesura contra la Covid-19

La Direcció de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta actualitza la informació per a pacients i acompanyants en relació amb la prevenció de la covid-19

UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Santi Martorell
Aguaita.cat
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:37h
La Direcció de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa vol recordar que, tot i que els darrers dies han arribat pocs casos nous de covid-19 al centre, l’augment del nombre de contagis que hi ha a Catalunya obliga a seguir restringint l’accés i el trànsit d’acompanyants i visites per tal d’evitar brots intrahospitalaris i garantir la seguretat de pacients i professionals. 
Per això, la Direcció agraeix la col·laboració de tots els pacients i familiars, i apel·la a la responsabilitat individual per a complir les recomanacions que s’exposen a continuació. 

Accés a l’Hospital
Com a norma general, no hi ha d’acudir cap persona amb simptomatologia o sospita de covid-19. Tot i això, a les diferents entrades del centre es convida els usuaris a fer-se una higiene de mans amb solució hidroalcohòlica i se’ls ofereix una mascareta quirúrgica, en el cas que calgui canviar-se-la.

Unitats d’hospitalització i UCI

Pacients amb diagnòstic covid-19: 
Els acompanyants dels pacients diagnosticats de covid-19 que estiguin hospitalitzats a la planta o a l’UCI no poden romandre a l’Hospital i se’ls  informarà per telèfon o videotrucada sobre l’evolució del seu familiar. 

Pacients amb altres patologies: 

En este cas, a l’habitació del pacient pot romandre un acompanyant sempre que no presente febre, ni simptomatologia d’infecció respiratòria i no siga contacte estret d’un cas de covid-19 ni un malalt asimptomàtic en aïllament domiciliari.
Este acompanyant ha de portar sempre la mascareta quirúrgica, rentar-se sovint les mans i sortir de l’habitació només en casos imprescindibles.

Servei d’Urgències : 
Els pacients amb simptomatologia de covid-19 no poden tenir acompanyants; aquests hauran d’esperar informació telefònica al seu domicili.
Els acompanyants de pacients amb altres patologies poden estar a la sala d’espera fins que un professional els indiqui si poden passar al box.

Àrea Quirúrgica i Àrea d’Endoscòpies:
Hi pot entrar un acompanyant fins a la sala d’espera. A més, podran descarregar-se l’aplicació TeseoICS d’informació a familiars.

Consultes Externes
Els pacients han d’acudir sols a la consulta i cal que hi arribin a l’hora indicada a fi d’evitar les concentracions a la sala d’espera.

Excepcions
Les pacients de les sales de part, els pacients pediàtrics o en situació de dependència o discapacitat, i els que disposin de la targeta Cuida’m, poden estar acompanyats per una persona seguint sempre les indicacions dels professionals.
En els processos de final de la vida podran acompanyar el pacient dues persones, en cas que aquest no estigui diagnosticat de covid-19, i només una persona si està diagnosticat d’aquesta malaltia.

 

Foto: Cedida