Llanos de Luna s'alia amb PxC per denunciar l'Ajuntament d'Amposta pel cas dels complements específics

L'avocat de l'Estat es fa ressò de la denuncia de PxC que assegura que els complements específics destinats a diversos treballadors de l'ajuntament superen el 30% del sou base que limita la llei estatal

Sofia Cabanes
07 d'abril del 2014
Ajuntament d'Amposta (Montsià)
Ajuntament d'Amposta (Montsià) | www.amposta.info
Ajuntament d'Amposta (Montsià) Foto: www.amposta.info

L’advocat de l’Estat en representació de la delegació del govern espanyol a Catalunya ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament d’Amposta per una presumpta infracció de la llei 53/1984 d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

En concret, l’advocat de l’Estat denuncia els complements específics que reben alguns dels treballadors del consistori i que segons apunta podrien superar la barrera del 30% respecte el sou base que marca la llei.

L’ens encapçalat per Maria de los Llanos de Luna es fa ressò així de la denúncia que fa més d’un any va presentar el regidor de PxC al consistori ampostí, Germán Ciscar i que va ser archivada. Al maig de 2013 el jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta va decretar l'arxivament de la causa oberta arran de la denúncia interposada per Plataforma per Catalunya en què s'assegurava que l'arquitecte municipal d'Amposta, des de 2001, quan se li va atorgar la compatibilitat, cobra un complement específic per sobre del 30 % permès per llei, un fet que hauria suposat uns 100.000 euros a les arques municipals, segons PxC, i pel qual l'alcalde, Manel Ferré, va ser cridat a declarar com a imputat en el marc de les diligències prèvies del cas.

L’agost de 2013, amb “noves proves” sota el braç Ciscar va denunciar els fets a la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona. Segons el regidor, “esta infracció comporta pagar aproximadament 50.000euros l’any a uns pocs treballadors. Entre ells l’arquitecte minucipal, l’enginyer, l’aparellador, el cap de gestió tributaria i el director del centre de tecnificació”, entre d’altres.

La denúncia es troba ara al Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona. Però Ciscar ja avança que tornarà presentar una denuncia per la via penal. “El darrer cop Manel Ferré va al·legar ignorància, però ara no ho podrà fer. A més, té l’informe de la mateixa secretària que està dient que està incomplint la llei i un informe de l’advocat de l’Estat en el mateix sentit”, assegura.

Per la seua banda, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, defensa que un informe jurídic de la Direcció General de la Funció Pública avala que el consistori pot aplica la llei catalana en este cas. “L’Ajuntament va aprovar en un plenari aplicar la llei Catalana de compatibilitats en llocs de la llei estatal a partir d’un informe jurídic que ens va fer arribar la Direcció General de la Funció Pública de la Generalitat en la que específica que esta llei és d’aplicació en el territori català, tant és així que un 90% dels ajuntaments l’estan aplicant”. Segons especifica Ferré, “això va ser aprovat amb els vots favorables de CiU-ERC, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PxC, que és qui ha insistit contínuament a la subdelegació per què presentessen un recurs” i reconeix, també que “l’Ajuntament aplica esta llei que afecta 5 o 6 funcionaris, bàsicament per què és menys restrictiva que la llei estatal i sempre en benefici dels funcionaris de l’Ajuntament”. Segons Ciscar, però, "la llei catalana no especifica res sobre els complements, però defensem que no cal que ho pose perquè ja hi ha una llei superior que ho lesgisla".

Ferré, també lamenta que el regidor de PxC “utilitze les seues armes habituals per intentar judicialitzar la política municipal” i insisteix que este “és un tema estrictament administratiu”. L'alcalde apunta, a més, que a la junta de portaveus que es va realitzar al consisotri la setmana passada “Ciscar va dir que amb els seus advocats presentaria la denúncia per la via penal contra l’alcalde i que li havien dit que esperés a fer-ho en campanya a les municipals. És el risc que tenim per tindre un regidor de PxC”, etziba.