Prop de 400 persones assisteixen a les projeccions presencials a l'aire lliure del festival mónFILMAT

'La inocencia', de Lucia Alemany, va tancar la cinquena edició del certamen a la plaça del Centre d'Art lo Pati

Projecció d'Adoration, divendres passat a la plaça del Centre d'Art Lo Pati d'Amposta
Projecció d'Adoration, divendres passat a la plaça del Centre d'Art Lo Pati d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:42h
La cinquena edició de mónFILMAT, el Festival Internacional de Cinema i Paisatge que organitza Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre va tancar la seua cinquena edició este diumenge a la nit amb la projecció de 'La inocencia' de Lucia Alemany.

Des del passat dijous, 374 persones han assistit a les projeccions presencials, condicionades per la pandèmia del coronavirus. Així, l'organització ha combinat les projeccions presencials a l'aire lliure, a la mateixa plaça de lo Pati, amb les online a través de la plataforma Festhome –que han suposat prop d'un miler de visualitzacions, amb públic d'arreu de l'estat espanyol-. Això, finalment, ha permès tancar el certamen amb 1.344 espectadors, respecte els 1.154 de la passada edició.

Les pel·lícules amb major assistència presencial han estat la sessió inaugural, amb 'Paradís pintat', d’Elisenda Trilla; i la cloenda amb 'La inocencia', de Lucia Alemany. A través de la plataforma online, la més vista ha estat 'O que arde', d'Oliver Laxe, amb 192 visualitzacions, seguida de la sessió de curtmetratges món Animat i del documental 'Niños somos todos', sobre el viatge experimental i iniciàtic del Niño de Elche per Bolívia.

A partir de la bona acollida que han tingut les projeccions online, sobretot pel que fa als curtmetratges, Lo Pati es planteja mantenir esta combinació de cara futures edicions de mónFILMAT.