Tivissa apropa al territori els valors de la lírica amb les Nits a la Baranova

El cicle cultural es durà a terme els caps de setmana d’agost amb un cartell de primer nivell artístic

Roda de premsa de presentació de la setena edició de les Nits a la Baranova.
Roda de premsa de presentació de la setena edició de les Nits a la Baranova. | Sílvia Altadill
Sílvia Altadill
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:27h
El cicle cultural de "Les nits de la Baranova" de Tivissa arriba enguany a la seua setena edició apropant els valors de la lírica a les Terres de l’Ebre amb un cartell de primer nivell artístic, que enguany compta amb la soprano Sara Blanch, el baríton Carles Pachón, el pianista repertorista Josep Buforn, l’actriu i creadora Marina Mulet, el grup QVoce i un espectacle final que tancarà la proposta. Un cicle que arriba amb totes les mesures de seguretat anticovid-19 per amenitzar amb actuacions delicatessen les caloroses vetllades estiuenques recuperant el format inicial, a l'aire lliure, a la plaça de la Baranova, al bell mig de Tivissa en una cruïlla, mirador de la Serra de Cavalls i Pàndols, les muntanyes de Prades, EL Montsant, la Figuera, la Picossa, Els Ports i la Serra de Cardó.

Un indret privilegiat on el dissabte 1 d'agost la reconeguda soprano de Darmós Sara Blanch oferirà el seu primer concert després de la pandèmia i el desconcert d'estos mesos en què també la cultura ha quedat emmalaltida.

"En un principi el format era amb un cor de 35 persones però per mesures de seguretat era totalment inviable, ha afirmat este matí en la roda de premsa de presentació l’alcaldessa de Tivissa, Montse Perelló. "Demanem als assistents l'ús de la mascareta, ja que no era viable guardar les distàncies en un aforament tant limitat, complim la normativa vigent però no podem estar a dos metres un de l'altre" reitera.

Així doncs, Blanch aportarà la seua veu impressionant i el seu bon saber com cada vegada que ha participat en edicions anteriors. La trajectòria ascendent de la soprano tivissana l’ha portat a teatres i festivals de renom, com el Teatro de la Maestranza de Sevilla (La Flauta Màgica), el Gran Teatre del Liceu de Barcelona (Thaïs), el Teatro de la Zarzuela (Châteux Margaux / La Viejecita) i el Teatro Real de Madrid (El Gall d'Or), l'Òpera Campoamor d'Oviedo (L'elisir d'amore) o el Festival de Peralada. Blanch destaca per la seva versatilitat no només en el repertori líric, sinó també en el concertístic, on demostra la seva sensibilitat musical i expressiva, sempre alabada per la crítica.

En el concert l'acompanyarà el tenor Carles Pachón (Bages) i el gran piano de cua a porta de l'església de Josep Buforn, el pianista barceloní que recentment ha actuat a la Sala Carnegie de New York.

Les jornades culturals continuaran el dissabte 8 d'agost a les 22:00 hores amb la nit literària. L’actriu valenciana Maria Mulet recitarà "L'Espai infinit" , un espectacle de conta-contes per adults que ja es va estrenar a la darrera edició del Litterarum de Móra D'Ebre, enguany en format digital per l'estat d'alarma. Ara es recupera en directe per a Tivissa. Coneguda en el món teatral, Maria Mulet ha treballat en projectes al  Teatro Clásico"de Madrid, al Teatre Grec, ha estat dirigida en el món dels musicals per Ivan Labanda i en l'àmbit audiovisual va participar en la sèrie del Tricicle "Més Dinamita" de TV3. Litterarium i Les Nits a la plaça de la Baranova, dos festivals de la comarca que ajunten sinergies i creixen paral·lelament i es retroalimenten.

Dissabte 15 d'agost serà el darrer espectacle a les 22:00 hores amb el concert del trio, en esta ocasió quartet "QVoce", coneguts pel públic tivissà durant la darrera fira de Nadal. El grup fusiona la lírica, la música melòdica i el pop de manera singular, on versionen des de Il Divo, els tres tenors, els Beatles, Michael Bublé, elegància i un punt de modernitat que clourà les Nits de la Boranova en una nit de Sant Llorenç amb una gran pluja d'estels a dalt dels escenaris i al cel Tivissa.

Finalment el 22 d’agost clourà esta nova edició amb un espectacle que omplirà la Nit escènica a partir de les 22 hores.

L'aforament és limitat, donada la dimensió de la plaça de la Baranova, i les entrades van numerades. Es podran adquirir a partir de la setmana vinent a la web www.turismetivissa.cat. Una bona oportunitat per gaudir de la lírica i l'òpera a casa nostra i gaudir de joves talents reconeguts internacionalment i que no renuncien a tornar al territori i apropar-nos part de la seua ànima.

Aquesta setena edició de ‘Les nits a la Baranova’, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, i de diversos col·laboradors particulars i empreses locals o properes que fan realitat el projecte.