Els ajuntaments republicans ebrencs exigeixen al govern espanyol el pagament immediat dels ERTO

ERC ha registrat a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre una moció

per Aguaita.cat , Tortosa, 28 de maig de 2020 a les 10:47 |
El president de la Federació d'ERC a l'Ebre, Alfons Montserrat | Cedida
El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha expressat "la màxima preocupació, i alhora la nostra solidaritat, envers les persones afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que no han cobrat encara les prestacions que els pertoca".

Montserrat, després de denunciar "esta injusta i injustificada situació", ha anunciat que Esquerra Republicana ha registrat a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre una moció on "s’exigeix al govern espanyol que desencalle els tràmits per tal que totes les persones treballadores afectades per ERTO cobren les prestacions econòmiques de manera immediata, i que es resolguen totes les incidències i reclamacions existents".


La moció també "demana al govern espanyol que exigisca a tots els bancs que avancen el pagament dels ERTO que encara no han pagat".

Monterrat ha manifestat que "a causa dels errors, ineficiències i retards injustificats del govern espanyol en la tramitació de les prestacions dels ERTO  hi ha milers de persones que no han rebut cap ingrés des de l'inici dels expedients".  A més, en molts casos, "la incertesa d'estes persones s'ha vist agreujada per la manca d'informació i clarificació de les seues situacions", h afegit.


El president republicà ha recordat que segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fins al dia 24 de maig, s'havien presentat a Catalunya 97.531 ERTO, dels quals 2.305 a les Terres de l'Ebre; i que afecten un total de 718.801 persones treballadores, 9.368 d'estes són ebrenques.

D'altra banda Montserrat ha denunciat que “el govern espanyol ha retallat el 55% dels fons destinats a Catalunya per implementar les polítiques actives d'ocupació; una retallada de més de 215 milions d'euros, que suposadament havien de servir per al pagament d'estes prestacions. Tisorada que reduiran les accions de la Generalitat a l'hora de recuperar del teixit productiu".

Al mateix temps que s'ha presentat la moció, les alcaldies i presidències republicanes dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre han adreçat una carta a la Ministra de Treball del govern espanyol exigint el pagament immediat de les prestacions d'ERTO i la resolució immediata de les incidències i errors.

 

Participació