Balfegó denuncia un repartiment desigual en la quota d'engreix en empreses aqüícoles

De les 587 tones en què s'ha ampliat la capacitat d'engreix per al 2020 respecte a les introduïdes i justificades l'any anterior, només es van assignar 10 a Balfegó en el pla de pesca presentat en ICCAT al març, repartint-se la resta entre les altres dues empreses de el sector.

Vaixells de Balfegó en una campanya de pesca de tonyina roja
Vaixells de Balfegó en una campanya de pesca de tonyina roja | Cedida
Aguaita.cat
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:53h
L'empresa tonyinaire Balfegó, amb seu a l'Ametlla de Mar, ha reclamat a Govern, i en concret a la Secretaria General de Pesca, que revise el repartiment de la capacitat d'engreix a les instal·lacions aqüícoles, pel fet que de les 587 tones d'increment que es poden introduir enguany davant les introduïdes i justificades l'any anterior (de 5.713 Tm a 6.300 Tm), sols 10 s'han assignat a l'empresa catalana.

Segons denuncia Balfegó, les 577 tones restants s'han repartit entre les altres dues empreses del sector a Espanya. Esta "injusta assignació, si no revertir-se en les pròximes 24 hores, produirà un dany irreparable a l'empresa", asseguren en un comunicat.

Balfegó, en la seua reclamació, defensa el seu dret a que esta capacitat s'assigne de manera proporcional tenint en compte les entrades realitzades l'any passat de manera justificada en cadascuna de les granges o, en última instància, en funció de les quantitats justificades este any per cada empresa en el mes d'abril a petició de la Direcció General de Pesca Sostenible.

En cap cas, a criteri de l'empresa, s'hauria de tenir com a referència qualsevol quantitat que haguessen sobreestimat els operadors i posteriorment no fossen capaços de justificar degudament, conclouen.