Unió de Pagesos reitera la seua oposició a la massificació eòlica i fotovoltaica a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre

El sindicat assenyala que el model energètic perjudica les explotacions agràries i les inutilitza

per Aguaita.cat , Gandesa, 12 de maig de 2020 a les 18:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos ha reiterat la seua oposició a la massificació d'instal·lacions d'energia eòlica i parcs solars que es projecten a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre i contra el model de concentració que planifiquen les grans empreses energètiques amb "importants impactes ambientals i paisatgístics". El sindicat assenyala que la massificació "crea perjudicis a les explotacions agràries que poden quedar inutilitzades, als camins rurals i als sistemes de reg, i als murs de pedra seca que s'enderroquen". UP demana la transició cap a un model energètic amb una "planificació responsable i amb visió de conjunt" que "evite la concentració en un espai limitat".
El sindicat defensa que cal facilitar la producció i la comercialització d'energies renovables i la biomassa forestal com a ingrés complementari per als professionals agraris. Aposta per instal·lacions de dimensió més petita, amb la implicació de la gestió del territori, amb finançament local i inversions de la ciutadania, i que prioritze les plaques solar als sostres de les edificacions existents i en zones urbanitzades.

 

Participació