La Cambra de Comerç es posiciona contra el pla de conca i tot tipus de transvasaments

L'ens sosté que «s’ha d’arribar a un consens territorial, polític i social per defensar, on calga i com calga, els nostres drets i interessos legítims envers el riu Ebre»

Redacció
27 de març del 2014
A tres dies de la manifestació que tindrà lloc al cor del delta de l’Ebre en rebuig al pla hidrològic de la conca, la Cambra de Comerç de Tortosa ha fet públic el seu posicionament, sumant-s a l’oposició que desperta el pla i reclamant el cabal fixat pel Parlament, que ve a ser tres vegades superior al que vol imposar el govern central.
La Cambra recrimina que no s’haja donat resposta al seu escrit d’al·legacions, presentat davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre el novembre de 2012, on feia seues i assumia íntegrament les “justes reivindicacions” que plantejava la plataforma ciutadana de defensa del riu Ebre, segons el comunicat. Estes al·legacions, recorda la cambra, tenien el suport de més de 10.000 signatures de ciutadans ebrencs “als que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, fins a la data d’avui, no ha considerat dignes de rebre cap resposta”, lamenta l’ens cameral.

També considera que “el plantejament que es feia en les al·legacions presentades continua vigent perquè no ha tingut cap tipus de refutació expressa on quede demostrat que els nostres arguments són invàlids i erronis” apunta. A més, recorda que encara que siga aprovat pel Comitè d’Autoritats Competents de la CHE, encara que siga aprovat pel Govern com Reial Decret i, en conseqüència, es convertisca en norma jurídica, la seua força normativa quedarà supeditada a la legalitat i, sobre tot, a la Directiva Marc de l’Aigua.

Segons la cambra, ara s’obre un nou camí per a les autoritats públiques i per al conjunt de la societat civil ebrenca, i sosté que “s’ha d’arribar a un consens territorial, polític i social per defensar, on calga i com calga, els nostres drets i interessos legítims envers el riu Ebre perquè ens juguem el nostre futur”, assgura.

Per tot, conclou manifestant el seu rebuig tant al Pla de Conca aprovat, “com a qualsevol tipus de transvasament d’aigua”, i es reafirma en la proposta de cabdals de la Comissió de la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre de 8 de març de 2007.