El centre comercial Futuro Ciudad d’Amposta, a subhasta per 20 milions

El proper 2 d’abril tindrà lloc la subhasta de les 28 finques del complex, segons ha revelat ERC | Els republicans mostren preocupació perquè l'empresa del valencià Jorge Juan Flor hauria dixat un deute de 274.000 euros a l'Ajuntament per impagament de l'IBI

S.Berbís / Redacció
26 de març del 2014
Imatge de l'interior del centre comercial, esta tarda.
Imatge de l'interior del centre comercial, esta tarda. | Sílvia Berbís
Imatge de l'interior del centre comercial, esta tarda. Foto: Sílvia Berbís

El proper 2 d’abril tindrà lloc als jutjats d’Amposta la subhasta pública de les 28 finques que composen el centre comercial Futuro Ciudad d’Amposta, per un preu de sortida de 20 milions d’euros, la xifra que ha dixat en deute al Banco Popular l’empresa Futuro Ciudad de Amposta, SL, el principal accionista de la qual és l’empresari valencià Jorge Juan Flor. Serà tres anys i escaig després que esta zona de galeries comercials, la més gran de les Terres de l’Ebre, obrís les seues portes, amb una inversió de 30 milions d’euros. La subhasta del centre comercial és conseqüència de l’execució hipotecària que han dictaminat els Jutjats d’Amposta a favor del Banco Popular, segons ha explicat esta tarda en roda de premsa el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, que ha expressat la seua preocupació per un altre forat de deute que ha dixat Flor, en este cas amb l’Ajuntament: uns 274.500 euros, calcula ERC, per l’impagament acumulat de l’Impost de Béns i Immobles corresponent als anys 2011, 2012 i 2013.


El portaveu republicà Adam Tomàs ha expressat la seua sorpresa pel que que “l’alcalde no haja analitzat degudament esta informació que disposava el consistori i haja estat parlant de 
possibles alternatives a Carrefour, quan l’empresa promotora d’este complex fa tres anys que no compleix amb les seves obligacions tributàries’ . Pel que fa al deute, Adam Tomàs ha dit que “preguntarem a l’àrea d’Intervenció de l’Ajuntament en quina situació queda després que s’haja executat la hipoteca, i quines opcions hi ha, si és que n’hi ha, de cobrar-lo” .

Adam Tomàs també ha volgut mostrar el seu suport als botiguers que encara queden al complex, els quals es troben en una situació molt delicada, “sense llum ni aigua a les zones comunitàries i totalment desemparats”, ha dit. En este sentit, el regidor ha demanat a l’alcalde Manel Ferré que els faça suport: “Si és bo per a sortir a les fotos d’inauguració, també ho hauria de ser per ajudar els petits empresaris que s’han quedat a la intempèrie arran una operació que s’ha demostrat que va ser totalment especulativa”. ERC calcula que dels 28 locals que surten a subhasta, una desena estan en activitat.

El regidor republicà ha informat també de la possibilitat que l’equip de Govern vulga impulsar canvis urbanístics en esta mateixa zona per afavorir que els locals del polígon de Tosses s’ubiquen en este espai aprofitant que molts locals han tancat i que alguns emp
resaris haurien demanat el trasllat en veure’l com una oportunitat per salvar els seus negocis. Abans d’actuar d’una manera “totalment caòtica”, si propicia esta modificació urbanística, Tomàs ha emplaçat a l’alcalde a dialogar amb tothom i a tenir prudència, i ha advertit que “ERC no avalarem cap nova requalificació urbanística a un any vista de les properes eleccions municipals, sense que abans no s’haja assolit un consens ampli amb la població”.

També ha valorat que “este nou episodi evidencia el fracàs del projecte de ciutat de CiU”. “ Es va vendre molt fum amb anuncis que pregonaven l’arribada de grans multinacionals i franquícies, i ja veieu amb què ens hem quedat: amb drets de cobrament, inversions a fons perdut i una gran fractura en les il·lusions col·lectives”.