32 morts, 180 infectats i 1.130 casos sospitosos: les xifres de la Covid-19 a l'Ebre segons el nou recompte de Salut

Des de l'inici de la pandèmia 68 persones han rebut l'alta hospitalària

Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Aguaita.cat
Sofia Cabanes
18 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:03h
Des l'inici de la pandèmia, 32 persones han mort a les Terres de l'Ebre per coronavirus, segons el nou recompte del Departament de Salut, que inclou les dades de les funeràries. És tracta d'una xifra que gairebé triplica les defuncions que es coneixien fins ara, que eren de 12 fins dijous. El mateix passa amb el nombre de casos positius. Pel que fa als confirmats per prova diagnòstica (PCR i test ràpid) la xifra fins a este divendres és de 180. No obstant, Salut informa de 1.130 casos sospitosos més, és a dir aquells determinats per professionals facultatius.

D'entre les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus 6 ho han fet en centres hospitalaris, 3 en residències, 6 més en domicilis, mentre que 17 més no s'han pogut classificar.D'entre el total de 32 morts, en 13 dels casos s'ha pogut confirmar positiu de la COVID-19, mentre que els altres 19 són casos sospitosos. 

La situació a les residències

D'altra banda, Salut especifica que 10 dels positius confirmats per prova diagnòstica s'han donat en residències d'avis. Però, a banda, s'han registrat 124 casos sospitosos fins a este divendres. 

En quant a les 3 persones que han perdut la vida en residències, només en 1 cas s'ha pogut confirmar per prova diagnòstica.

La dada positiva

Entre este ball de xifres, una dada positiva. Des de l'inici de la pandèmia 68 persones han estat donades d'alta en els centres hospitalaris. 

Nous recomptes

El Departament de Salut ha modificat el mètode de recompte de les víctimes mortals per coronavirus. Les dades donades fins ara cada vespre eren oficials i recollien, amb les dades facilitades pels hospitals catalans, les persones mortes en aquests tipus de centres. Però en este sistema de recompte en quedaven fora les persones que morien en residències d'avis o als seus domicilis. Per tant, la xifra real de morts era molt major a la que s'oferia cada nit.

Això és fruit de l’acompliment de l’ordre donada pel departament a les empreses de serveis funeraris de Catalunya de comunicar este tipus d’informació.