L’ICS Ebre crea el projecte«amb tu» que permet millorar la comunicació entre pacients, professionals i familiars

Aguaita.cat
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:00h
L'ICS Ebre crea un sistema de comunicació entre pacients, familiars i sanitàris arran de la crisi del Covid-19
L'ICS Ebre crea un sistema de comunicació entre pacients, familiars i sanitàris arran de la crisi del Covid-19 | Cedida
L’ICS a les Terres de l'Ebre treballa per millorar l’apropament entre pacients i familiars i en la humanització especialment en estos moments crítics amb motiu de la malaltia COVID-19. És per això que han creat un projecte anomenat projecte “amb tu” per donar resposta a les necessitats relacionades amb la comunicació entre familiars i pacients ingressats a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta o els aïllats al seu domicili, els familiars i els professionals de la salut, incorporant eines com ara la videotrucada o l’enviament de missatges SMS als familiars per tal d'apropar-los i per donar suport emocional.

Estes eines permetran que la comunicació tant en l’àmbit hospitalari com en l’àmbit d’Atenció Primària i a tots els nivells (metge-pacient, metge-familiar o pacient-familiar) es puguen dur a terme utilitzant les noves tecnologies. El projecte inclou, entre altres, la següent tecnologia:

•  Videoconferència entre els pacients ingressats i aïllats i els seus familiars.
•  Informació del metge per mitjà de missatges mòbils als familiars dels ingressats i aïllats que complementen la comunicació que diàriament es dóna.
•  Videoconferència entre els metges, especialment d’Atenció Primària, i els seus usuaris per tal de fer visites virtuals sense la necessitat que els usuaris s’hagin de desplaçar al centre.

És per això que s’ha creat una Unitat de Suport per coordinar les sol·licituds de familiars amb els professionals sanitaris, on poden contactar mitjançant correu electrònic [email protected]  o bé trucant al 634.296.919 de dilluns a diumenge de 8 a 19 h.
L'equip de treball de l'ICS Ebre està convençut que aquestes eines que avui posen en marxa tindran una aplicació en el futur, garantint un contacte més directe i personalitzat entre les  institucions sanitàries públiques i els pacients.