Vint-i-vuit denúncies per incompliment del confinament a la Ràpita durant la Setmana Santa

Quatre de les denúncies han estat per voler accedir a les segons residències

per Aguaita.cat , La Ràpita, 14 d'abril de 2020 a les 13:12 |
Control de la Policia Local al passeig marítim | Jordi Gil
El dispositiu especial de la Policia Local de la Ràpita amb motiu de la Setmana Santa ha finalitzat este dimarts al matí amb un total de 28 denúncies per incompliment de les mesures de confinament decretades per l’estat d’alarma.

D'entre totes estes, 4 s’han posat a persones que volien accedir a la seua segona residència. Cap d'ells va poder accedir al municipi i se'ls va fer girar cua.  La resta s’han posat per diverses causes a l'interior de la població.


La Policia Local ha intensificat, entre dijous Sant i dilluns de Pasqua, els seus controls rutinaris en espais comercials i zones de passeig i esbarjo de la població. Uns controls dinàmics que se sumen al punt de control estàtic de 24 hores al carrer Sant Josep, l’únic accés al municipi que resta obert. En este control, s’han aturat 12.571 vehicles i s’han controlat més de 13.200 persones.

Les tasques de vigilància policial, que s’han fet amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, han tingut com a objectiu detectar dels incompliments de les mesures de confinament i, especialment, persuadir a la població de fer qualsevol desplaçament innecessari, especialment aquells que ho fan per motius vacacionals.


En este sentit, la Policia Local ha interceptat al control d'accés a la població quatre persones que volien anar a la seua segona residència. Després de comunicar-los la corresponent denúncia, els agents els van fer girar cua. Tanmateix, s’han fet 13 comprovacions de domicilis on, gràcies a la col·laboració ciutadana, s’havia detectat un possible trasllat d’ocupants de segona residència.

Cal destacar també que els agents de la Policia Local de la Ràpita han fet un total de 35 serveis assistencials voluntaris, 24 dels quals fora de les hores de servei.

L'alcalde, Josep Caparrós, ha reiterat la necessitat de no cedir en els esforços individuals de confinament, distància social i higiene, malgrat que a partir d'este dimarts bona part de la població torna al seus llocs de treball. “Hem de tenir en compte que el confinament i les mesures de restricció de moviments continuen vigents i les hem de respectar al màxim per controlar l’expansió del coronavirus”, ha recordat Caparrós.

 

Participació