Els Mossos d'Esquadra denuncien un centenar de persones els últims 2 dies a les Terres de l'Ebre per saltar-se el confinament

Un agent dels Mossos d'Esquadra, en un control
Un agent dels Mossos d'Esquadra, en un control | Mossos d'Esquadra
Sofia Cabanes
20 de març del 2020
Actualitzat a la 13:07h
Els controls de Mossos d’Esquadra en poblacions i vies de comunicació del territori s’evidencien estos dies en què l’estat d’alarma prioritza el confinament dels ciutadans a les cases i només es permet sortir al carrer en casos molt determinats en compliment del Reial decret 463/2020.

Tot i així, encara són massa els ciutadans que surten fora de casa sense motius justificats i això es nota en les multes que estan interposant els Mossos d’Esquadra estos dies.

Segons les dades facilitades pel cos policial a l’aguaita.cat, només en el dia d’ahir, 19 de març, es van interposar 52 a les Terres de l’Ebre per incompliment del confinament. Entre estes denúncies es troba el cas d’un bar de Santa Bàrbara, que continuava atenent clients a porta tancada. També s’ha interposat denúncies per viatjar més d’una persona en cotxe sense un motiu justiciat. S’ha trobat un cas, fins i tot, on viatjaven 8 persones en un cotxe.

En els últims dos dies els Mossos han interposat a les Terres de l’Ebre un total de 95 denúncies, segons han confirmat a l’aguaita.cat. A les 52 del 19 de març, cal afegir les 43 de dimecres.
L'intendent Josep Saumell, sotscap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat, explica que ja s'han trobat situacions com "gent que surt quatre vegades, dos hores cada vegada, amb l'animal al carrer", ha lamentat. "D'aquí quatre dies ens apareixerà una persona passejant una tortuga o una pitó", ha ironitzat l'intendent.

Saumell ha recordat que traure a passejar l'animal domèstic, com un gos, és una de les excepcions permeses durant l'estat d'alarma però ha insistit que ho ha de fer una única persona i el temps "mínim i imprescindible". Per tot plegat, ha demanat de "ser responsables i solidaris" i complir amb les mesures extraordinàries de confinament.