Desarticulat un grup criminal amb plantacions de marihuana a Alcanar i el Vendrell

En l'operatiu s'han detingut 4 persones | El valor al mercat de la droga intervinguda ascendix als 122.000 euros

Els habitatges ocultaven plantacions de marihuana industrials
Els habitatges ocultaven plantacions de marihuana industrials | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
17 de març del 2020
Actualitzat a les 15:41h
Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre hòmens de 25, 26, 31 i 52 anys, de nacionalitat búlgara i veïns dels municipis d'Alcanar, el Vendrell i Salou com a presumptes integrants d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. També se’ls atribuïxen delictes de defraudacions de fluid elèctric.
 
Les detencions són resultat d’una investigació oberta al setembre de l’any passat arran d’un dispositiu durant el qual es va detenir una persona i es van intervenir més de 1.300 plantes i 11 quilos de cabdells de marihuana en dos cases del carrer Major del municipi de Santa Bàrbara.
 
El càlcul de la droga intervinguda tindria un valor en el mercat d’uns 122.000 euros.
 
Els investigadors van accedir el 26 de febrer a una casa del carrer Castellers del Vendrell i en una altra del carrer Assutzena d’Alcanar per comprovar l’existència d’una possible plantació de marihuana. Els dispositius van comptar amb el suport d’agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana en estos dos municipis, com també de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).
 

Una de les plantacions de marihuana descoberta pels Mossos Foto: Mossos d'Esquadra


 
Un cop a l’interior es va poder verificar que estos domicilis s’utilitzaven exclusivament al cultiu, però no al tràfic de drogues al detall amb l’objectiu d’evitar cridar l’atenció entre el veïnat. Els agents van observar diversos conductes de ventilació en ple funcionament i tot el material necessari per impulsar el creixement de les plantacions.
 
Els investigadors consideren que els detinguts formen part d’un grup criminal amb una clara definició i repartiment de tasques per part de cadascú. Este grup està integrat per un major nombre de persones i per això no es descarten noves detencions el marc de la mateixa investigació.
 
Els quatre detinguts per les plantacions de marihuana localitzades a Alcanar i el Vendrell, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar el dia 2 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.