Les obres d'ampliació de la bassa de dalt del reg d'Ascó, pràcticament enllestides

Queda instal·lar una tanca exterior per tal de garantir la seguretat i l’accés a la bassa

per Aguaita.cat , Ascó, 9 de març de 2020 a les 16:36 |
Les obres d’ampliació de la bassa de dalt del reg d’Ascó estàn pràcticament acabades. Després de la visita d’obres, realitzada la setmana passada, només quedava instal·lar una tanca exterior per tal de garantir la seguretat i l’accés a la bassa.

Les següents tasques consistien en anar omplint la bassa paulatinament, per tal que els talussos i les terres s’anessen consolidant, i en pocs dies, la bassa ja es trobarà completament plena.


Esta obra està inclosa en el projecte de modernització integral de la xarxa de regadiu de la Comunitat de Regants d’Ascó, projecte que contempla la millora de la xarxa de reg de la zona 1 i les obres de millora i modernització de la zona 2, transformant la xarxa hidràulica existent a un sistema pressuritzat per disminuir les pèrdues en transport i distribució, i a la vegada, poder dotar cada parcel·la d’unes condicions que permeten implantar sistemes de reg més eficients. 

El projecte, que ha comptat amb un pressupost d’execució de més de 800.000€, està finançat al 50% pel Programa de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, i per l’Ajuntament, com a concepte de la subvenció a l’entitat pel 2019.


 

 

Participació