L'Ajuntament de Deltebre eleva fins els 11,5 MEUR els danys causats pel temporal Gloria al municipi

El consistori ha analitzat més de cent instàncies per afectacions en habitatges, comerços i empreses

per Redacció , 5 de març de 2020 a les 10:23 |
Pla aeri d'una construcció derruïda pel temporal a la platja de la bassa de l'Arena, al delta de l'Ebre, el 23 de gener. | ACN
L'Ajuntament de Deltebre ha actualitzat el càlcul de danys pel pas del temporal 'Gloria' pel municipi fins els 11,5 milions d'euros, pràcticament 2 més respecte la xifra inicial.

El govern municipal disposa ja dels informes tècnics encarregats –que han calculat els efectes sobre infraestructures i equipaments així com les pèrdues dels sectors arrosser i aqüícola- i ha analitzat més d'un centenar d'instàncies veïnals sobre danys causats en habitatges, comerços i empreses.


Aprovada ja la reclamació de declaració del terme municipal com a zona afectada per una emergència de protecció civil, -el que es coneix com a declaració de zona catastròfica- els serveis tècnics han disposat d'un mes per elaborar els informes corresponents.

"Esta és una xifra que posa de manifest l’emergència que estem vivint al nostre municipi", ha declarat l'alcalde, Lluís Soler. Considera, en este sentit, que cal ja "abandonar les bones voluntats i passar als fets tangibles que ens permeten tornar a la normalitat com a municipi, i ajudar de forma adequada als sectors productius, comerços i veïns i veïnes que s'han vist afectats pel pas del temporal Gloria".

 

Arxivat a:
General
Participació