Primera cesària acompanyada de les Terres de l'Ebre a l'Hospital Verge de la Cinta

Trini Lleixà descriu la seua experiència com a pionera en cesària acompanyada a l'Hospital Verge de la Cinta

El passat 20 de febrer es va portar a terme a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta la primera cesària acompanyada
El passat 20 de febrer es va portar a terme a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta la primera cesària acompanyada | Cedida
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:46h
El passat 20 de febrer es va portar a terme a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta la primera cesària acompanyada.

Està descrit que l'acompanyament de forma contínua redueix l'ansietat i els nivells d'estrés, per tant en el procés de la cesària programada cal afavorir que la dona estiga acompanyada per la persona que ella desitge. Amb aquest tipus de cesària es garanteix la màxima continuïtat assistencial i que el nadó estiga amb la mare i la parella, i s'hi afavoreix el vincle.

L'equip de professionals que participa en este canvi, espera que la cesària acompanyada siga una pràctica al dia a dia i que d'aquí a un temps ja no siga notícia, sinó que forme part de la normalitat.

La Trini Lleixà, la primera mare a rebre una cesària acompanyada escriu la seua experiència com a mare i pionera a les nostres Terres en este tipus de cesàries:

"Soc Trini, des del primer moment de l'embaràs el meu pensament estava al naixement. Vaig somiar que seria una experiència positiva i respectada, malgrat que ja sabia que se m'hauria de programar una cesària. Era la tercera per a mi, fet que ha condicionat que l'entrada a l'àrea quirúrgica em provoqués molta ansietat, però els professionals van estat per mi en tot moment. Quan ja estava tot preparat, Jordi, el meu home, va entrar al quiròfan i junts vam formar part de l'equip, així ens ho van fer sentir, explicant-nos-ho tot pas a pas, tranquil·litzant-nos, transmetent-nos un ambient distés i entranyable.

Una vegada que l'Emma va néixer -moment que no oblidarem mai ni Jordi ni jo-, i el pediatre li va fer l'exploració necessària, va estar amb nosaltres en tot moment fins a l'habitació on es va afegir la resta de la família. No tinc paraules per descriure la cara del meu fill Jordi.
 

Trini Lleixà primera ebrenca en rebre una cesària acompanyada relata la seua experiència Foto: Cedida


La família Fernàndez Lleixà agraïx en esta carta la immensa humanitat i professionalitat i el seu esforç perquè este nou model d'atenció recentment incorporat "ha estat una experiència única per a tota la família."